Đuričković: Pogledaj dom (Vladu) svoj, Ervine, i skini paučinu s očiju. Vidjećeš prizore potresne

"Drage kolege iz Bošnjačke stranke, ne budite Demokrate"

2072 pregleda 10 komentar(a)
Đuričković, Foto: Evropski savez
Đuričković, Foto: Evropski savez

To što ste sa nama gradili nezavisnu Crnu Goru, ne daje vam pravo da je sa nekim drugim rušite poručio je Bošnjačkoj stranci (BS) funkcioner Socijaldemokrata (SD) i predstavnik Evropskog saveza Miloš Đuričković.

On je reagovao na saopštenje BS u kome se između ostalog navodi da "senzacionalizam može nanijeti nepopravljivu štetu odnosima među proevropskim snagama".

"Drage kolege iz Bošnjačke stranke, ne budite Demokrate. To što ste sa nama gradili nezavisnu Crnu Goru, ne daje vam pravo da je sa nekim drugim rušite. To što ste u reagovanju spomenuli 1918. godinu, Skaj prepiske, ugroženost od medija, sopstvenu ugroženost itd., više priliči vašim partnerima iz Vlade. Izgleda da za vas važi ona: 'S kim si, takav si'. Neka bude da mi, kako kažete, nanosimo 'veliku i nepopravljivu štetu odnosima među proevropskim političkim snagama u Crnoj Gori'", istakao je Đuričković na društvenoj mreži Iks.

On je BS poručio da pojasni koje su osim BS, proevropske političke snage u Crnoj Gori.

"Pogledaj dom (Vladu) svoj, Ervine, i skini paučinu s očiju. Vidjećeš prizore potresne. Nije nama trebala 1918. da bismo spoznali vrijednosti slobode. Baš kao što nam je jasno da smo tu istu slobodu izgubili 2020. i da je i dan danas nemamo. Razlika između nas i vas je što ste vi spremni pomiriti se sa takvim stanjem, a mi nećemo nikad", poručio je Đuričković.

Lider BS, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sinoć je poručio da je Crna Gora 1918. godine, koja je bila prelomna za mnoge države i narode u Evropi, na teži način spoznala vrijednosti slobode i demokratije.

Bonus video: