Vujičić: Rezultat izbora u Budvi izraz volje partija i kriminalnih organizacija

“Jedina ustavna mogućnost da građani ostvare vlast u Budvi je da pored liste svoj glas daju kandidatu sa liste"

2495 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene

Nosilac liste Građanska akcija “Dr Vujičić Božidar - Glas za promjene”, Božidar Vujičić kazao je da će u krajnjem rezultat izbora u Budvi biti izraz partija i kriminalnih organizacija koje će raspodjeljivati mandate.

“Odbornike su na prošlim izborima birale partije, građani Budve mogli su da glasaju za izborne liste i tako odlučuju koliko će koja lista dobiti mandata. Odbornici u SO Budva predstavljaju izraz volje partija. Iz partijskih saopštenja pred predstojeće izbore, može se očekivati da o raspodjeli mandata odlučuju i kriminalne organizacije, koje podžavaju određene političke partije. U krajnjem rezultat predstojećih izbora u Budvi će biti izraz volje partija i kriminalnih organizacija, koje će raspoređivati mandate, koje dobije izborna lista”, naveo je u saopštenju Vujičić.

Kriminalne organizacije, kako tvrdi, odlučivaće u Skupštini opštine preko svojih odbornika, štiteći interes kriminalnih organizacija.

“Jedina ustavna mogućnost da građani ostvare vlast u Budvi je da pored liste svoj glas daju kandidatu sa liste, na taj način da građani odlučuju, koji će kandidat dobiti mandat i da tako izabrani kandidati rade u interesu građana. . Građani Crne Gore birali su predstavnike u vlasti na otvorenim izbornim listama od 1906. do 1990. godine. Ustavom Crne Gore određeno je da se rezultati izbora koji nisu izraz volje građana ne mogu priznati”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: