Božo Premović izabran za predsjednika Opstine Berane

Vlada je 4. oktobra uvela prinudnu upravu u Beranama i imenovala Odbor povjerenika, pošto ta opština nema predsjednika već četiri mjeseca, jer je propala rotacija na tom mjestu između Nove srpske demokratije i Demokrata

10940 pregleda 24 reakcija 10 komentar(a)
Premović, Foto: Demokratska Crna Gora
Premović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.10.2024. 17:09h

Božo Premović izabran je za predsjednika Opštine Berane, saznaje Televizija Vijesti.

Odbor povjerenika Opštine Berane danas je birao novog predsjednika Opštine između dva kandidata: Vuksana Miloševića iz Pokreta Evropa sad i Boža Premovića iz Demokrata.

Premović je izabran glasovima pet od šest članova Odbora povjerenika.

Veće šanse davale su se Miloševiću, koji je do juna bio vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove Opštine Berane, kada nije izabran na konkursu za sekretara u punom mandatu, jer nije bilo predsjednika Opštine koji bi ga tu postavio.

Premović je sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu.

Vlada je 4. oktobra uvela prinudnu upravu u Beranama i imenovala Odbor povjerenika, pošto ta opština nema predsjednika već četiri mjeseca, jer je propala rotacija na tom mjestu između Nove srpske demokratije i Demokrata.

Zbog cijele situacije, trpe zaposleni u nekim opštinskim preduzećima, koji ne primaju plate jer su potrošili budžet, a nije donijet rebalans. Situacija treba da se riješi na vanrednim lokalnim izborima 8. decembra.

Bonus video: