Iković: Opština Danilovgrad planira da u ponedjeljak poveća cijenu vode za preko 50 odsto

Odbornik pokreta Preokret je podsjetio da je Zaštitnik ljudskih prava prije 10 dana saopštio da je i postojeća cijena vode neosnovana i diskriminatorna

3618 pregleda 5 komentar(a)
Vuk Iković, Foto: Pokret Preokret
Vuk Iković, Foto: Pokret Preokret

Odbornik pokreta Preokret u Danilovgradu Vuk Iković upozorio je da lokalne vlasti u toj opštini planiraju da u ponedjeljak da povećaju cijenu vode za preko 50 odsto.

"Ukoliko većina odbornika bude glasala za ovu odluku 10 kubika vode će koštati skoro 10 eura, umjesto dosadašnjih 6.3 eura, što će se negativno odraziti na kućni budžet. Ne postoji pravno i ekonomsko opravdanje za povećanje cijene vode u Danilovgradu, zato će Preokret biti protiv ove odluke", istakao je on u saopštenju dostavljenom medijima

Iković je podsjetio da je Zaštitnik ljudskih prava prije 10 dana saopštio da je i postojeća cijena vode neosnovana i diskriminatorna.

"Do sada se ova neosnovanost odnosila na domaćinstva centra grada, a ukoliko se ova odluka izglasa u ponedeljak biće diskriminisana skoro sva domaćinstva Danilovgrada. Vodovod već ne obezbjeđuje građanima uredno sigurnu vodu odnosno ne daje osnovni uslov za život, zato se građani sve više osjećaju nesigurno u svom domu. Iz ovog razloga Vodovod treba da nadoknadi građanima sve nastale gubitke i štete pa tek onda da se razmatra povećanje cijene vode", istakao je odbornik Preokreta.

On je ukazao da su brojna naselja često bez vode po nekoliko dana, kao i sam centar grada.

"To je bio slučaj i ovoga ljeta i to preko 10 dana je nestajala voda po nekoliko sati ili tokom čitavog dana u samom gradu.

Građani nijesu upoznati i nijesu mogli da iskažu svoj stav zato bi izglasavanje ovakve odluke bio bijeg od istine i odgovornosti. Pozivam građane da traže od svojih odbornika da rade za njih i da slobodno iskažu svoje nezadovoljstvo", zaključio je Iković.

Bonus video: