Borančić odgovorio Kurtagić Kalender: Vama nije stalo do muslimana, nego do fotelja

Kurtagić Kalender je kazala danas da se imenovanjem potpredsjednika Skupštine opštine Bar nastavlja praksa diskriminacije i isključivanja bošnjačkog naroda iz lokalnih institucija u Baru

2647 pregleda 1 komentar(a)
Amar Borančić, Foto: Liberalna partija Crne Gore
Amar Borančić, Foto: Liberalna partija Crne Gore

Odbornik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza Amar Borančić odgovorio je odbornici Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Bar Seheri Kurtagić Kalender da njenoj partiji nije stalo do muslimana, nego do fotelja.

Kurtagić Kalender je kazala danas da se imenovanjem potpredsjednika Skupštine opštine Bar nastavlja praksa diskriminacije i isključivanja bošnjačkog naroda iz lokalnih institucija u Baru.

"Potpredsjednik Vlade za međunarodne poslove; potpredsjednik Vlade za vanjske poslove; ministar vanjskih poslova; zatim, ministarstvo socijalnog staranja; ministarstvo socijalnog dijaloga; ministarstvo za saradnju sa NVO; ministarstvo za saradnju sa Skupštinom. Ovo su samo neki od 33 resora u Vladi koju čini Bošnjačka stranka, i danas nam vi ovdje pričate o kombinatorici? Nemojte molim vas", poručio Borančić u saopštenju dostavljenom medijima.

Borančić je kazao da on očigledno nije dobar musliman za Bošnjačku stranku, vjerovatno jer nije član te partije.

"Dakle, muslimani, naročito u Baru nijesu jednako Bošnjačka stranka, a da je vama stalo do muslimana na pozicijama vi bi danas glasali, evo imate kandidata Amara, ali vama to nije važno ako BS nije na poziciji", dodao je on. Borančić.

Odbornik Liberalne partije ocijenio je da je zato Bošnjačka odbila 1 odsto podrške građana na izborima u Podgorici.

"A vjerujte mi da će to biti i u Baru ako nastavite tako. Mi u Baru se nikad nijesmo dijeli po nacijama i vjerama, i ja ne mislim da sam bolji ili gori zato što sam musliman niti mislim da treba zbog toga da sjedim u fotelji potpredsjednika Skupštine, već zato što valjda imam neke druge kvalitete, a vama da je stalo do muslimana na pozicijama vlasti danas bi glasali za to", zaključio je Borančić.

Bonus video: