DPS Kotor: Odlazeća vlast uvodi grad u još veću blokadu, pitanje da li postoji institucija koja ima autoritet

Ističu da je jasno ko pribjegava “šavničkom scenariju”, a da su to oni "koji već sedmicama uvode Kotor u ozbiljnu blokadu, suočeni sa spoznajom da će ostati bez fotelja"

7812 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Kotorski odbor Demokratske partije socijalisa (DPS) tvrdi da odlazeća vlast u ovom gradu nastavlja sa opstrukcijama i čini sve kako do proglašenja konačnih rezultata izbora ne bi došlo.

"Ovog puta, blokirali su jučerašnji pokušaj zasijedanja Opštinske izborne komisije, a sve kako bi spriječili sprovođenje zakona i donošenje odluke o ponavljanju izbora na dva birališta na kojima je došlo do ozbiljnog kršenja izborne procedure. Čekali smo da DIK razmotri čitavu situaciju, čekali smo potom da to uradi i Ustavni sud, tako da je DPS u potpunosti ispoštovao apsolutno svaku proceduru i sve učesnike izbornog procesa", navode iz ovog odbora.

Ističu da je jasno ko pribjegava “šavničkom scenariju”, a da su to oni "koji već sedmicama uvode Kotor u ozbiljnu blokadu, suočeni sa spoznajom da će ostati bez fotelja".

Dodaju da odlazećoj vlasti, odnosno glavnom gubitniku iz njenih redova, mandat ističe 30. oktobra, pa je jasno kako će Opština Kotor od tog dana ući u još veću krizu.

"Pozivamo nadležne državne organe da u Kotoru ne dopuste reprizu onoga što se dešava u Šavniku. U suprotnom, pitanje je da li u ovoj državi postoji makar jedna jedina institucija koja uopšte i ima autoriteta i želje da stane na kraj samovolji grupe lokalnih gubitnika i ozbiljnom kršenju zakona", rekli su iz DPS-a.

Bonus video: