Pešić: Najavljuju upade u stanove koje su izgradili i prodali

"Poznati graditelji koji sada nude „inovativna rješenja“ građanima Bloka V i VI, nijedno od tih nijesu primijenili na brojnim objektima koje su oni gradili, niti su ustupili mladim preduzetnicima prostorije u svojim zgradama"
6 komentar(a)
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Nikola Pešić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.06.2017. 15:31h

Predstava za javnost, započeta prije par dana postavljanjem ogromnog znaka URA na prostoru u Bloku V se i danas nastavlja prezentacijom takozvanog „Plana za Blok V I VI”, ocijenio je odbornik Demokratske partije socijalista u SO Podgorica, Nikola Pešić.

"Poznati graditelji koji sada nude „inovativna rješenja“ građanima Bloka V i VI, nijedno od tih nijesu primijenili na brojnim objektima koje su oni gradili, niti su ustupili mladim preduzetnicima prostorije u svojim zgradama. O energetskim pasošima i zelenim krovovima da ne govorimo. Međutim, sada to sve nude građanima Bloka V I VI kako bi, još jednom, pokušali da objasne javnosti kako samo oni misle o prostoru, makar o onom dijelu koji nijesu uspjeli da zahvate. Najavljuju upade u stanove kako bi navodno razgovarali sa građanima. U stanove koje su oni izgradili i prodali, međutim, ne smiju ni da svrate, a oni najbolje znaju zbog čega", tvrdi Pešić.

Pešić navodi da je važno čelnicima URA "podići medijsku prašinu kako bi prikrili činjenicu da sve rade mimo zakona i važećih procedura, u susret izborima."

"Svih ovih godina su ćutali. Da je populizam u pitanju potvrdili su i ovim takozvanim Planom, gdje su prepisali ono što Glavni grad već realizuje, kao i ono što je u svim planovima lokalne uprave. Samo što, za razliku od odgovornog upravljanja, iz URA nigdje nijesu objasnili čijim novcem će sve to da plate. Jer njihovim neće sigurno. Predstavnici URA-e, čiji patriotizam građani odavno mjere brojem uvezenih i preprodatih zastava i čiji je znak veći nego snaga partije, nastavljaju da se populističkim prijedlozima dodvoravaju građanima. Međutim, udvorništvo nikada nije bilo u prirodi Crnogoraca, pa će građani takvo ponašanje na pravi način vrjednovati i ocijeniti na izborima", zaključuje Pešić.

Bonus video: