Lekić: Bojkot je snažna, možda i jedina nit koja ujedinjuje opoziciju

"Demos zadržava stav, što je više puta potvrdio, pa i glasanjem u parlamentu, da skidanja imuniteta poslanicima izabranim od građana nije metod demokratskog načina funkcionisanja pravno-političkog sistema", rekao je između ostalog Lekić
8 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2017. 11:03h

Politika bojkota je snažna, možda i jedina, zajednička nit koja ujedinjuje opoziciju u ovom trenutku, saopštio je danas Miodrag Lekić, predsjednik Demosa.

"Zato je, smatram, ne treba napuštati. I činjenica da bi se Đukanovićeva vlast (Milo Đukanović, predsejdnik DPS- prim. Vijesti online) obradovala povratku opozicije u parlament koji bi prestao da bude krnji takođe upozorava makar na opreznost prilikom donošenja tako važne odluke. Uz nastojanje da se tolerantno uvažavaju odluke svih stranaka u opoziciji Demos neće mjenjati zajednički utvđenu opozicionu politiku bojkota parlameta. Ta politika je najbolji demokratski odgovor na neregularne izbore 16.oktobra koji su održani u uslovima zvanično objavljenog državnog udara" istakao je Lekić.

On je dodoa da makar još uvjek bile ambivalentne reakcije međunarodnih adresa, jasno je da se i tamo dobro vidi da je političko institucionalno stanje u Crnoj Gori, na čelu sa krnjim parlamentom, neregularno i neodrživo.

"Demos zadržava stav, što je više puta potvrdio, pa i glasanjem u parlamentu, da skidanja imuniteta poslanicima izabranim od građana nije metod demokratskog načina funkcionisanja pravno-političkog sistema. Demos ostaje sasvim autonoman u donošenju svojih odluka, bez ikakvog uticaja bilo koga u političkom spektru zemlje", zaključio je Lekić.

Bonus video: