Vujanović: Ratifikacija Protokola u Londonu dala zamah ukupnom procesu

Vujanović je zahvalio Vitingu na snažnom personalnom doprinosu na održanju i unaprjeđenju saradnje između dvije države
0 komentar(a)
Ian Viting, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ian Viting, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 04.05.2017. 11:23h

Brza i transparentna ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Londonu dala je zamah ukupnom procesu, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Iana Vitinga.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Vujanović je iskazao posebno poštovanje za tradicionalno bliske odnosa dvije države.

On je ocijenio da postoji intenzivna saradnja u svim oblastima, kao i širok prostor za njeno dalje unaprjeđenje u sferi ekonomije.

„Zahvalio se Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci našem procesu evropskih i evroatlanskih integracija, naglašavajući da je brza i transparentna ratifikacija Pristupnog protokola u Londonu dala zamah ukupnom procesu“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je zahvalio Vitingu na snažnom personalnom doprinosu na održanju i unaprjeđenju saradnje između dvije države.

Viting je, kako se navodi, ocijenio da je Crna Gora dobar primjer u regionu, posebno ukazujući na njen konstruktivan doprinos stabilnosti čitavog regiona.

„Iskazujući zadovoljstvo bilateralnim odnosima istakao je uvjerenje daljeg unaprjeđenja saradnje između dvije države i očekivanje njenog rasta i u sferi ekonomije“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: