Klisović: Hrvatska manjina značajna za saradnju dvije zemlje

On je rekao da Hrvatska pruža punu potporu i afirmaciju hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, dodajući da jasno i deklarisano podržavaju put Crne Gore ka EU
3 komentar(a)
hrvatska, crna gora, Foto: Arhiva Vijesti
hrvatska, crna gora, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.04.2017. 11:22h

Hrvati su kao manjina prepoznati kao lojalni građani Crne Gore sa svojim legitimnim zahtjevima i prepoznatljivim djelovanjem i predstavljaju značajan vid saradnje između dvije države, saopštio je član hrvatskog Odbora za europske poslove, Joško Klisović.

Sa njim je danas razgovarala ministarka bez portfelja Marija Vučinović.

Sagovornici su konstatovali dobru saradnju između dvije države, pri čemu je naglašeno da Hrvatska kao primjer dobre prakse daje pun doprinos Crne Gore njenom putu ka Evropskoj uniji (EU) i NATO-u.

„Klisović je naglasio da su Hrvati kao manjina prepoznati kao lojalni građani države Crne Gore sa svojim legitimnim zahtjevima i prepoznatljivim djelovanjem i da predstavljaju značajan vid saradnje između Hrvatske i Crne Gore“, saopšteno je iz kabineta ministarke Vučinović.

On je rekao da Hrvatska pruža punu potporu i afirmaciju hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, dodajući da jasno i deklarisano podržavaju put Crne Gore ka EU.

„Dodao je da se ulaskom Crne Gore u EU ne zaustavlja misija Hrvatske, već da je cilj i da susjedne zemlje postanu dio Evropske unije, čime bi se stvorili povoljniji uslovi za protok roba i usluga, kao i turistički bezvizni režim, što bi donijelo ekonomske benefite kako Hrvatskoj, tako i državama u regionu“, navodi se u saopštenju.

Vučinović je rekla da se, kao član Vlade u Crnoj Gori, aktivno zalaže za bolji položaj Hrvata u Crnoj Gori, intenzivno radeći na poboljšanju odnosa istih, koji će se dodatno poboljšati ulaskom Crne Gore u NATO, koji je već prepoznao Crnu Goru, kao svoju buduću punopravnu članicu.

Bonus video: