Lekić: Opozicija će nastaviti bojkot sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne predloge

"Izražavajući zahvalnost na interesovanju vlade Noroveške za stanje u Crnoj Gori, posebno uvažavajući pokrenute konkretne norveške projekte koji se realizuju u Crnoj Gori Lekić je gosta upoznao sa stanjem u zemlji, posebno s uzrocima duboke krize koja se zabrinjavajuće ogleda na ekonomskom, političkom, institucionalnom i kulturnom planu"
4 komentar(a)
Miodrag Lekić, Arne Sanes Bjornstad, Foto: Demos
Miodrag Lekić, Arne Sanes Bjornstad, Foto: Demos
Ažurirano: 23.03.2017. 10:56h

Opozicija je uprkos razlikama, jedinstvena u bojkotu što će izvjesno nastaviti sve dok Vlada bude ignorisala ozbiljne predloge kojima bi se otvorila perspektiva normalizovanja i regularnosti političkih uslova u zemlji, saopštio je danas lider Demosa, Miodrag Lekić.

On se danas sastao sa ambasadorom Norveške u Crnoj Gori Arneom Sanesom Bjornstadom.

Kako je saopšteno iz Demosa, njih dvojica su razmjenili mišljenja o više pitanja iz oblasti međunarodnih odnosa, unutrašnje situacije u zemlji kao i bilateralnih odnosa Norveške i Crne Gore.

"Izražavajući zahvalnost na interesovanju vlade Noroveške za stanje u Crnoj Gori, posebno uvažavajući pokrenute konkretne norveške projekte koji se realizuju u Crnoj Gori Lekić je gosta upoznao sa stanjem u zemlji, posebno s uzrocima duboke krize koja se zabrinjavajuće ogleda na ekonomskom, političkom, institucionalnom i kulturnom planu" navodi se u saopštenju Demosa.

U saopštenju se dodaje da je u dijelu razgovora "o nefunkcionisanju krnjeg parlamenta ambasador naglasio da je potrebno naći racionalno rješenje kako bi se došlo da institucinalne stabilnosti kao uslovu za normalno političko stanje u zemlji i pokretanje neophodnih reformi",.

"Direktne su i teške političke poslijedice nastale nakon objavljenog državnog udara na izborni dan, čemu je odlučujući doprinos dala vladajuća stranka ignorišu i očiglednu neregularnost takvih izbora. Naime, vrh iste stranke je na isti način uporno negirao izbornu operaciju “Snimak” koju su domaća demokratska javnost i međunarodne adrese na čelu sa EU tretirale kao oblik političke korupcije, tražeći politički i pravni epilog za aktere te skandalozne afere", kazao je Lekić.

U saopštenju Demosa se navodi da je Lekić informisao Bjornstada da opozicija pored nastavka opravdanog bojkota parlamenta treba da u svim sledećim potezima nastupi sa strategijom i konkretnim odlukama koji bi morali biti koherentni sa svim dosadašnjim potezima, pa i sa stavom prema nelegitimnim jednopartijskim izborima u Nikšiću.

"Lekić je na kraju informisao ambasadora da će se Demos istrajati u zalaganju za realizaciju tri poznata uslova opozicije koja ujedno predstavljaju racionalnu i demokratsku osnovu za izlaženje zemlje iz stanja neregularnosti sadašnjeg političko-institucionalnog sistema u zemlji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: