CGO: Pratićemo medijsku kampanju za lokalne izbore u Podgorici

„Monitoring obuhvata period od dana nakon isteka roka za predaju izbornih listi 2. maja do 27. maja, a u istraživanje će biti uključene potvrđene izborne liste, njihovi nosioci i kandidati“, objasnila je saradnica na programima u CGO, Željka Ćetković
77 pregleda 1 komentar(a)
Željka Ćetković, Foto: CGO
Željka Ćetković, Foto: CGO
Ažurirano: 14.05.2018. 15:47h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pratiće, kvalitativno i kvantitativno, medijsku kampanju za lokalne izbore u Podgorici koji će biti održani 27. maja, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Saradnica na programima u CGO, Željka Ćetković, kazala je da je projekat “SPINoFACT 3 – političko oglašavanje između spina i činjenica” nastavak projekata SPINoFACT 1, koji je sproveden tokom novembra i decembra prošle godine za lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju i SPINoFACT 2 koji je sproveden za predsjedničke izbore.

„Monitoring obuhvata period od dana nakon isteka roka za predaju izbornih listi 2. maja do 27. maja, a u istraživanje će biti uključene potvrđene izborne liste, njihovi nosioci i kandidati“, objasnila je Ćetković.

Istraživanjem će, prema njenim riječima, biti obuhvaćene televizije RTCG1, Vijesti, Pink M, Prva i A1, dnevni listovi Vijesti, Dan, Pobjeda, Dnevne novine i Sloboda, kao i portali CdM, Analitika, Vijesti, RTCG, Antena M, FOSmedia i IN4S.

Ćetković je rekla da će istraživači CGO-a tražiti odgovore na pitanja koliko, na koji način i u kojim medijima su se oglašavale izborne liste, kako su mediji izvještavali tokom izborne kampanje i da li li je i u kojoj mjeri ispoštovan princip izbalansiranosti prezentacije izbornih ponuda.

Bonus video: