Rudović: Bojkot mora da važi i u Novom

Pozivi da se izađe na izbore u Novom zbunjuju i izazivaju revolt
57 pregleda 1 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 08.03.2017. 11:40h

Opozicione partije bi trebalo da bojkotuju izbore u Herceg Novom, kao što su to učinile u Nikšiću, ocijenio je funkcioner Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović. On je istakao da je bojkot stvar principa, a ne trenutka.

"O bojkotu se ne može odlučivati uskostranački kada to odgovara samo jednom političkom subjektu. Oko bojkota cijela opozicija treba da ostane dosljedna i principijelna", kazao je on.

Predsjednik nikšićkog odbora URA Rade Milošević izjavio je da je bojkot izbora u Nikšiću bio proizvod solidarnosti sa Demokratskim frontom i da se pokazao kao očigledna greška. Funkicioner DF-a Nebojša Medojević je prethodno pozvao opoziciju da zajednički nastupi na izborima u Herceg Novom. Rudović tvrdi da su pozivi dijela opozicije da se izađe na izbore u Novom bespotrebni i izazivju revolt.

"U tom kontekstu treba posmatrati izjavu Miloševića. Kao i u slučaju Nikšića, bilo bi uputno da opozicioni subjekti razmotre okolnosti i zajednički odluče da li opozicija treba da izađe na izbore u Novom. Teško je naći princip po kojem se ide na izbore u Novom, a bojkotuje Nikšić", rekao je Rudović, ističući da je bojkot izbora u Nikšiću i pored očiglednih rizika bio odgovor na namjeru DPS-a da iscenira novu vanrednu situaciju hapšenjem funkcionera opozicije.

"Opozicija bi, da je prihvatila učešće na izborima u takvom ambijentu, faktički dala saglasnost na sve one poteze DPS-a, koji su polarizovali Crnu Goru i uveli je u produženo vanredno stanje. Epilog su, kao što vidimo, sve šešći primjeri utjerivanja straha prema oponentima i nekontrolisana moć uzurpatora vlasti. Bojkot je prvi korak ka otporu".

Bonus video: