Nepotpuni podaci o imovini: Kujevića razrješavaju, Asanović bez naknade

Asanović je u obraćanju odboru naveo da mu je traženo da donese potvrdu o primanjima iz bolnice, što je učinio, ali da je ipak ostao bez naknade
90 pregleda 0 komentar(a)
Agencija za sprječavanje korupcije, Foto: Agencija za sprječavanje korupcije
Agencija za sprječavanje korupcije, Foto: Agencija za sprječavanje korupcije
Ažurirano: 28.12.2016. 10:08h

Agencija za sprečavanje korupcije uputila je Skupštini odluku da se član savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Hamid Kujević, razriješi sa dužnosti jer je prilikom prijave imovine dostavio nepotupne podatke.

Administrativni odbor Skupštine juče je konstatovao predlog Agencije, a o njemu će raspravljati sjutra.

Odbor odlučio je da odbije zahtjev bivšeg poslanika Demosa, Radovana Asanovića da se razmotri odobravanje primanja naknade nakon isteka mandata.

Asanoviću nije odobreno da prima naknadu koja sljeduje poslanike nakon što im istekne mandat, a njegov zahtjev da se opet razmotri, odbor je odbio uz obrazloženje da Asanović, doktor u beranskoj bolnici, nije bio profesionalni poslanik, već je primao samo razliku između poslaničke i doktorske plate.

Asanović je u obraćanju odboru naveo da mu je traženo da donese potvrdu o primanjima iz bolnice, što je učinio, ali da je ipak ostao bez naknade.

Administrativni odbor pokrenuo je i postupak za imenovanje stalnih članova Državne izborne komisije.

Odbor je objavio poziv da opozicija i vlast predlože po četiri kandidata za članove DIK-a. Odbor, na čijem je čelu poslanik DPS-a Luiđ Škrelja, juče je jednoglasno usvojio sve odluke, bez rasprave, jer na sjednici nije bilo predstavnika opozicije, već je uz poslanike DPS-a sjednici prisustvovao samo poslanik HGI Adrijan Vuksanović.

Bonus video: