Najveći izazovi u turizmu ove sezone

Turistička sezona u Crnoj Gori se sve više približava, a izdavači smještaja se raduju novim statistikama koje je otkrila anketa IPSOS-a. Prema njihovom istraživanju, boravak u Crnoj Gori je prijatnim ocjenilo čak 96,6 odsto turista a 94,4 odsto je ocjenilo da bi preporučilo ovu destinaciju najbližima.

27607 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OTA Sync
Foto: OTA Sync

Procenat od 84,7 gostiju navelo je da je cijeli odmor boravilo u istom smještajnom objektu dok je prosječna dužina ostanka gostiju 7,7 noćenja.

Ovakva statistika je pogodna za razvoj turizma Crne Gore, medjutim skreće pažnju da sezona pred nama može biti najposjećenija do sada.

Izdavaoci smještaja moraju biti spremni na izazove koje ovakva sezona nosi sa sobom. Kako bi održali ovakvu i stvorili još bolju statistiku i ove sezone, pripremili smo neke od najčešćih izazova i savjete kako ih riješiti.

Glavni izazov- neadekvatni sistem naplate

Bez adekvatnog sistema naplate, izdavaoci smještaja gube veliku količinu potencijalnih gostiju.

Moderni turisti često tragaju za mogućnosti online plaćanja, što sa sobom nosi odredjene rizike.

Prvenstveno, ukoliko naplata virtuelnih kartica nije jednostavno i svedeno gotovo na jedan klik, to može demotivisati goste. Važno je da se turistima svakog nivoa tehničke pismenosti omogući da plate online.

Svaka transakcija online nosi sa sobom rizik od presretanja ili gubitka informacija. Zato je važno da je sistem naplate potpuno osiguran.

RIJEŠENJE

Odabrati pravi softver za naplatu može biti lako ukoliko obratite pažnju na ove kriterijume.

Ukoliko je plaćanje ugodno i sigurno, mnogo će se više ljudi imati povjerenja u vas i vaš smeštaj.

Obratite pažnju da Payement modul koji izaberete omogućava plaćanje online jednim klikom a da su transakcije preko njega automatizovane.

Dodatna pogodnost u odabiru može vam predstavljati i potpuna PCI DSS sertifikacija.

Naša preporuka je Payement Modul iz OTA Sync ponude.

OTA Naplatni modul je brz, lak za korišćenje i u potpunosti integrisan sa OTA Sync PMS-om.

Izazov- Overbooking

Neretko se može dogoditi da jedna soba bude prodata i nekoliko puta i tako se vlasnici smještaja ili hotela nađu u nemiloj situaciji.

Ovakva situacija dovodi do narušavanja reputacije smještaja a tako i umanjuje šansu za stvaranjem lojalnosti prema brendu.

RIJEŠENJE

Za ovakav problem glavno je riješenje dobar Channel menager, funkcija hotelskog softvera, koji bjeleži sve informacije o tome na kojim sve booking platformama je smještaj rezervisan i ne dozvoljava da dođe do overbookinga.

Osim toga, bjeleži statistiku svakog kanala i na taj način se može vidjeti koja platforma donosi najviše profita.

Naša preporuka je Channel manager iz OTA Sync-a.

Zašto preporučujemo baš OTA Sync?

U ponudi OTA Sync-a nalaze se tri softverska rješenja: Recepcijski sistem, Channel Manager i Booking Engine. Sve programe mogu koristiti kako hoteli tako i vlasnici privatnih smještaja. A trenutno softver koristi preko 1000 objekata u regionu.

Glavni modul koji objeležava OTA Sync je njihov Payment modul, koji su oni prvi predstavili u regionu, koji omogućava plaćanje jednim klikom, potpuno je PCI DSS sertifikovan i i objećava potpuno sigurne transakcije bez skrivenih troškova.

Ukoliko se niste još adekvatnim softverom pripremili za predstojeću sezonu, OTA Sync može biti prava opcija za vas bilo da ste vlasnik hotela, apratmana, kampa ili nekog drugog tipa smeštaja.

Isprobajte OTA Sync besplatno!