United Cloud osvojio nagradu za AI rješenje godine na dodjeli “Streaming Media European Innovation Awards”

„Leon“, platforma za mašinsko učenje kompanije United Cloud, izabrana je kao najinovativnije AI rješenje

2278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: United Grupa
Foto: United Grupa

United Cloud, istraživačko-razvojni centar za inovacije u uslugama United Grupe, u okviru koje posluje i Telemach Crna Gora, osvojio je nagradu za AI rješenje godine na dodjeli „Streaming Media European Innovation Awards“ za 2024. godinu.

„Leon“, platforma za mašinsko učenje kompanije United Cloud, izabrana je kao najinovativnije AI rješenje. Ovo AI rješenje, integrisano sa platformom United Cloud-a za borbu protiv piraterije (Gladiator), koristi naprednu arhitekturu neuronskih mreža za analizu i automatsko prepoznavanje TV kanala i njihovih logotipa, generišući izvještaje o piratskim strimovima. S tačnošću većom od 99% i mogućnošću obrade 13.000 piratskih kanala tokom 24 sata, tehnologija rješava složene izazove sigurnosti multimedijskog sadržaja i zahtjeve za zaštitom sadržaja od strane pružalaca medijskih usluga, omogućavajući tako borbu protiv piraterije i zaštitu prihoda.

„Ova prestižna nagrada ističe vodeću ulogu United Cloud-a u inovacijama unutar evropske striming industrije kao i našu predanost unaprjeđenju AI tehnologija,” rekao je Srđan Đurđević, CEO United Cloud-a.

„Počastvovani smo ovim priznanjem naših kolega i nastavićemo marljivo da radimo na isporuci rješenja nove generacije našim klijentima i krajnjim korisnicima, sa vještačkom inteligencijom kao ključnim pokretačem naše inovacijske strategije.“

Nagrađena tehnologija implementirana je na mrežama za isporuku sadržaja (CDN-ovima) osam telekomunikacijskih operatera u jugoistočnoj Evropi, pokrivajući tako sva telekomunikacijska tržišta United Grupe, koja snabdijevaju 40 miliona ljudi.

„Leon“ i AI takođe su omogućili još jednu funkciju namijenjenu krajnjim korisnicima na TV platformi United Cloud-a, koja je lansirana na svim tržištima pod brandom EON TV. Funkcija „Preskoči uvod“ unaprijedila je iskustvo gledanja TV sadržaja, omogućavajući pretplatnicima da preskoče ponavljajuće uvodne scene, bez potrebe za dodatnom intervencijom.

„Leon“ je objedinjena platforma za upravljanje i bezbjedno skladištenje United Cloud-a i eksternih ML modela. Dodaje nove ML modele kao usluge i integriše ih sa različitim platformama omogućavajući jednostavnu primjenu rješenja vođenih vještačkom inteligencijom.

Takođe, ostala rješenja za striming tehnologije United Cloud-a našla su se među tri najbolja u dvije dodatne kategorije. Sportski vidžeti kompanije (SportsZone) prepoznati su kao drugoplasirani u kategoriji Isporuka i distribucija sadržaja, dok je sistem za daljinsko upravljanje za telekomunikacione operatore (Octopus) izabran za finalistu u kategoriji Platforma za kvalitet usluge/kvalitet korisničkog iskustva.

Na ovogodišnjoj, 16. po redu dodjeli nagrada, više od 1.200 glasača uputilo je više od 9.000 glasova za proizvode nominovane u 12 različitih kategorija, koje predstavljaju raznoliku ponudu proizvoda i usluga u evropskoj streaming industriji.

Bonus video: