Riješite se nadutosti pomoću ovih namirnica

Samo mali prstohvat ovih sjemenki ublažiće gasove i nadutost
0 komentar(a)
Nana, Foto: Pixabay.com
Nana, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 30.11.2016. 11:53h

Ako ste naduti i imate grčeve, umjesto pokušaja eliminisanja uzroka problema probajte da unesete u organizam namirnice koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

Gido Mejz, klinički travar, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj ishrani i da se zbog toga to može riješiti dodavanjem namirnica koje pomažu u spriječavanju nadutosti i grčeva.

"Snažan miris bilja pomoćiće vam da kontrolišete mučnine, gasove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog crijeva", kaže Mejz.

Ovo je kratka lista namirnica i bilja koie će vam pomoći da se riješite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom uticaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane ljepša, prenosi Klix.ba.

Nana

"Nije slučajno to što je nana i dalje popularna nakon večere", kaže Mejz koji savjetuje prirodnu verziju, na primjer čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osjećaj nadutosti.

Đumbir

Korijen đumbira poznat je kao najbolji prirodni lijek za mučninu. Mejz savjetuje da svježe izrendan korijen đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

"Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi", kaže Mejz.

Sjeme komorača

Samo mali prstohvat ovih sjemenki ublažiće gasove i nadutost.

Ako patite od hronične nadutosti Mejz savjetuje da koristite ulje ove sjemenke.

Jabukovo sirće

Efekti jabukovog sirćeta su brojni, a jedan od najvećih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želudačna kiselina ode tamo gdje i pripada. Mejz objašanjava da je sirće puno zdravih bakterija koje su od suštinskog značaja za ravnotežu stomaka i besprijekornu probavu.

Bonus video: