Suđenje optuženima za mučenje zatvorenika: Izdat nalog za prinudno dovođenje Nikčevića i Duborije

Na pitanje sutkinje - kako bi Nikčević mogao ići na igre da mu odredi pritvor zbog neodazivanja na poziv suda, Mićanović je rekla da "zatvor smatra da je učešće tog službenika na sportskim igrama važno"
588 pregleda 4 komentar(a)
Boban Nikčević, Foto: Jelena Jovanović
Boban Nikčević, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 14.09.2016. 10:16h

Za 3. oktobar odgođen je početak suđenja desetorici službenika spuškog zatvora optuženim za mučenje zatvorenika 14. januara 2015. godine.

Sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Sonja Keković glavni pretres je odgodila zbog odsustva dvojice zatvorskih policajaca - Bobana Nikčevića i Boža Duborije.

Keković je izdala nalog za njihovo prinudno dovođenje na sledeće ročište.

Branilac Bobana Nikčevića, advokatica Snežana Mićanović obrazložila je da je taj zatvorski policajac odsutan zbog učešća na "Pravosdunim sportskim igrama" u Ohridu.

Na pitanje sutkinje - kako bi Nikčević mogao ići na igre da mu odredi pritvor zbog neodazivanja na poziv suda, Mićanović je rekla da "zatvor smatra da je učešće tog službenika na sportskim igrama važno".

"On je u Ohridu trener ženske reprezentacije u košarci", kazala je ona.

I Duborijin branilac, advokat Dragoljub Đukanović kazao je da je njegov klijent u Ohridu na "Pravosudnim sportskim igrama".

Nikčević, Duborija, Predrag Radulović, Radomir Bošković, Igor Vojinović, Mirko Vučelić, Mirko Rakočević, Vojimir Dragić, Predrag Đuretić i Dragoje Kasalica optuženi su da su sredinom januara prošle godine mučili deset osuđenika.

Na teret im se stavlja da su mučili tadašnje robijaše Srđana Vujovića, Luku Lučića, Petra Damjanovića, Branislava Lekića, Željka Lakušića, Dejana Parađinu, Gorana Demića, Mirka Kontića, Vladimira Zindovića i Milivoja Spasojevića.

Zatvorski čuvari i robijaši obračunali su se u januaru prošle godine ispred paviljona B Kazneno popravnog doma.

Tužilaštvo je nedugo nakon incidenta podiglo optužnicu protiv devet zatvorenika, kojima je na teret stavljeno krivično djelo napad na službeno lice. Osuđeni su na ukupno 35 godina zatvora.

Bonus video: