Za Francuzom nestalim na planini Vrmac tragaju i članovi HGSS

Francuski planinar Janot Robert odvojio se 6. avgusta od grupe sa kojom je obilazio planinu, kada mu se gubi svaki trag
6 komentar(a)
Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.08.2016. 13:24h

U akciju traganja za državljaninom Francuske, koji je nestao 5. avgusta na planini Vrmac kod Kotora, uključili su se i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Francuski planinar Janot Robert odvojio se od grupe sa kojom je obilazio planinu, kada mu se gubi svaki trag.

"Putem Državne uprave za zaštitu i spašavanje HGSS je zaprimio zahtjev iz Podgorice za međunarodnu pomoć u potrazi za nestalim francuskim državljaninom rođenim 1955. koji se još 6. avgusta tokom planinarenja izdvojio iz grupe iznad Starog grada u Kotoru. Po primljenom zahtjevu u Crnu Goru su upućena tri tima HGSS-a, sa jednim vozilom i vođom potrage", saopšteno je iz HGSS.

Iz HGSS je saopšteno da je u subotu do kasnih noćnih sat pretraženo tridesetak hektara prtostora, ali da nije pronađen nestali Francuz.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore je saopšteno da je pretražen teren od Lovćenskih serpentina, brda Vrmac sa kotorske i tivatske strane, San Đovanija, sela Špiljari pa kanjonom rijeke Škurde sve do Kotora.

U saradnji sa MUP-om Crne Gore i vatrogasnom službom Kotora, kako je saopšteno iz HGSS, napravljen je plan daljnjih aktivnosti i angažovanje dodatnih resursa i nastavak potrage.

Bonus video: