Naoružan krenuo u provod u Budvi

Zejak je rođeni brat optuženoga za prebijanje Mija Martinovića
549 pregleda 5 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock.com
pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.08.2016. 14:34h

Inspektori budvanske policije juče su sat iza ponoći kod Staroga grada uhapsili Mojkovčanina Milana Zejaka (37) zvanog Saša, kod koga je pronađen revolver sa municijom za koji nije imao dozvolu.

On je juče priveden kod zamjenika osnovnog državnog tužioca Žarka Pajkovića, koji mu je na teret stavio krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja.

Nakon salušanja Zejak je ekspresno upućen u spuški zatvor, jer je po istom osnovu i ranije hapšen, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Isti izvor tvrdi da se Zejak potraživao radi vođenja krivično pravnog postupka za krivična djela nanošenje lake tjelesne povrede i nedozvoljenog držanja oružja.

Zejak je uhapšen kod šankova u Starom gradu. Policajci su ga tada pretresli i pronašli oružje bez dozvole.

Budvanski policajci svake noći sprovode intenzivne kontrole lokala i kontrolišu takozvane bezbjednosno interesantne osobe, kako bi preventivno djelovali i spriječili eventualne obračune.

Novinaru je rečeno da brojni inspektori u civilu obilaze lokale i plaže, označavajući zonu oko Staroga grada sa otvorenim šankovima kao najkritičniju, jer se tu okuplja i najveći broj osoba.

Zejak je rođeni brat Gorana Zejaka pripadnika Specijalne antiterorističke jednice, koji je optužen da je sa kolegom brutalno prebio Mija Martinovića, tokom policijskog gušenja protesta Demokratskog fronta u novembru 2015. godine.

Na suđenju koje traje, Zejak i njegov kolega kazali su da su samo radili svoj posao kada su tukli Milorada Mija Martinovića, ali i da im je žao zbog povreda koje je zadobio.

Martinović je tada rekao da ga je 35 sajovaca bez povoda brutalno pretuklo.

Bonus video: