Bjelopoljci tvrde da ih je tukao inspektor, policija: Svete se Ljuci zbog prijava

Mladići su ispričali da je sukob nastao kada ih je, dok su se automobilom vraćali sa koncerta, nepoznati mladić isprskao pivom
730 pregleda 24 komentar(a)
Anes Striković, Irfan Bećirović, Foto: Jadranka Ćetković
Anes Striković, Irfan Bećirović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.07.2016. 13:35h

Bjelopoljci Anes Striković (21) i Irfan Bećirović (21) pretučeni su prije dvije noći, poslije koncerta na Ušće festu u Voljavcu kod Bijelog Polja.

Njih dvojica lakše su povrijeđeni, ali se Bećiroviću nakon otpuštanja na kućno liječenje pogoršalo zdravstveno stanje.

On je zbog toga juče zadržan na Hirurškom odjeljenju bjelopoljske Bolnice.

Striković i Bećirović juče su “Vijestima” tvrdili da je Anesa tukao i policijski inspektor za suzbijanje opšteg kriminaliteta bjelopoljskog Centra bezbjednosti Ćemal Ljuca.

Ljucine kolege demantovale su njihove navode da je Ljuca imao bilo kakvog fizičkog kontakta sa Strikovićem.

Oni tvrde da je taj Bjelopoljac, dok je policijska patrola razdvajala dvije sukobljene grupe, i hapsila tučaroše, udario policajca A. Š. koji je bio na zadatku.

Mladići su ispričali da je sukob nastao kada ih je, dok su se automobilom vraćali sa koncerta, nepoznati mladić isprskao pivom.

“Pokušali smo da raspravimo zašto je to uradio. Tada nam je pritrčao jedan mladić i izudarao me po glavi, a potom me izvukao iz automobila i pomoću još jednog momka odvukao u rijeku Bistricu, gdje su nastavili da me tuku”, kazao je Bećirović.

Striković tvrdi da su ga, dok je pokušavao da dođe do druga i odbrani ga, napala četiri muškarca iz obezbjeđenja, oborili ga na zemlju i “izudarali pesnicama i nogama”.

“Udarali su me po glavi i tijelu, a sve to vrijeme dvojica su i dalje tukli Irfana u rijeci. Od više udaraca najgori mi je zadao inspektor Ljuca. On me udarao čizmama pozadi po glavi i nanio mi povredu u vidu posjekotine, koju su mi ušivali u bolnici”, ispričao je Striković.

Njegov brat Vahid Striković tvrdi da je Ljuca te večeri bio privatno angažovan kao radnik obezbjeđenja. Iz CB-a Bijelo Polje su to demantovali: “Ukoliko bi se utvrdilo da policijski službenik na taj način radi za neku drugu službu, on bi odmah ostao bez posla”.

Policija: Postupili zakonito

Iz bjelopoljskog Centra bezbjednosti demantovali su navode Strikovića, tvrdeći da je su njihovi službenici zakonito postupali.

Objasnili su i da je inspektor Ljuca bio “službeno angažovan” i da među njegovim kolegama, koji su došli nakon prijave jedne djevojke, nije bilo nikog iz privatnog obezbjeđenja.

Oni tvrde da su pet minuta nakon tuče policajci “zatekli mladiće u krvi” i da tuča nije prestala ni nakon upozorenja.

Jedan od inspektora koji je insistirao na anonimnosti, kazao je da je inspektor Ljuca razdvajao, a potom “držao jednog od braće Brčavaka i da Strikovića nije ni dotakao”.

“Dok smo ih razdvajali i privodili, Striković je udario i povrijedio policijskog službenika A.Š. “, kazao on.

Jedan od policajaca tvrdio je da je u pitanju lični obračun Vahida Strikovića sa inspektorom Ljucom, “jer je protiv njega podnijeto više prijava zbog krivičnog dilovanja droge”

Bonus video: