Šaranović neće da mu vještače DNK u Beogradu

Šaranović i Ratko Koljenšić optuženi su za podstrekavanje i pomaganje u ubistvu Beograđanina, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića
5 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2016. 15:23h

Slobodan Šaranović, okrivljeni za ubistvo Nikole Bojovića, sumnja da će vještačenje njegovog DNK biti lažirano, ukoliko bude rađeno u Beogradu.

To piše u pismu koje je njegov branilac, advokat Zoran Piperović, poslao šefici podgoričkog Višeg tužilaštva Vesni Jovićević.

Šaranović i Ratko Koljenšić optuženi su za podstrekavanje i pomaganje u ubistvu Beograđanina, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Piperović je Jovićevićevoj napisao da Šaranović neće pristati dobrovoljno da im da bris i da će morati da ga vežu ili uspavaju: “Može li to kod čovjeka od 80 godina, sa srčanim problemima, izazvati infarkt. Ko će da odgovara ako doživi srčani udar”, pitao je Piperović tužiteljku.

Advokat je tužiteljki napisao i da DNK od Šaranovića mogu uzeti kad god hoće, “ali uz obavezu da se materijal proslijedi u Danilovgrad, Zagreb, Ljubljanu, Visbaden ili bilo gdje drugo na vještačenje”.

Ocijenio je da će se postupanje tužilaštva u tom predmetu, “jednog dana proučavati kao negativan primjer.”

“U Beogradu, u tamošnjem tužilaštvu, podignuta je optužnica protiv Šaranovića. Za isto djelo. Ono što je zamutio Vesko Vučković, Vi uporno 'držite u životu'. Mimo zakona, ugovora između dvije države. Mimo svega”, napisao je Piperović.

Bonus video: