Osumnjičeni priznali da su ukrali slike iz hotela "Onogošt"

Policija je pronašla ukradene umjetničke slike i iste vratili vlasniku
580 pregleda 16 komentar(a)
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 16.05.2016. 14:02h

Nikšićani, braća Dražen (26) i Igor Radić (19) i Ivan Mijatović (19) uhapšeni su pod sumnjom da su u noći između 13 i 14 maja provalili u prostorije hotela „Onogošt“ i ukrali dvije umjetničke slike vrijedne 30.000 eura, autora Ljuba Popovića i Fila Filopovića.

Ivan Jovović (43), zaposlen u firmi „Comp Comerce“ koja je vlasništvo njegovog brata Ranka Jovovića iz Nikšića, koji je nedavno kupio hotel „Onogošt“, obavijestio je 14.maja dežurnu službu CB Nikšić da su nepoznata lica prethodne noći iz zaključanih prostorija hotela ukrali pomenute slike.

Uviđaj su uradili inspektori CB Nikšić, koji su u dvorištu sa zadnje strane hotela pronašli ramove otuđenih slika, sa kojih su prethodno skinuta platna. Osnovni državni tužilac u Nikšiću djelo je kvalifikovao kao teška krađa.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su se braća Radić i Mijatović popeli na krov kuhinje hotela, a zatim metalnim spoljnim stepenicama stigli na sprat i kroz balkonska vrata jedne od soba ušli u unutašnjost hotela odakle su uzeli dvije umjetničke slike koje su se nalazile u restoranu i maloj sali.

Osumnjičeni su priznali izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret, a nadležni državni tužioc je nakon saslušanja naložio da se protiv njih u redovnoj proceduri podnese krivična prijava.

Policija je pronašla ukradene umjetničke slike i iste vratili vlasniku.

Bonus video: