Monodrama „Kabul” poklon gledaocima

MIT će trajati do sredine juna, a cilj festivala je da ponudi kvalitetne dramske i muzičke sadržaje, okupi publiku svih generacija
82 pregleda 0 komentar(a)
"Brašno u venama", Foto: Zetski dom
"Brašno u venama", Foto: Zetski dom
Ažurirano: 03.05.2016. 14:00h

Predstava “Brašno u venama” u režiji Borisa Liješevića, rađena prema istoimenom tekstu Igora Štiksa izvedena je u Kraljevskom teatru Zetski dom u okviru MIT festivala 2016. godine.

“Brašno u venama” govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanju sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Priča predstave prati porodicu koju je rat rasuo po cijelom svijetu, a gledalac ih susreće u trenutku kada su se ponovo okupili nakon 20 godina, u jednom gradu, jednoj sobi, jedne noći.

Uloge u predstavi tumače Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Koprodukcent predstave je Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS - Scena MESS.

Nakon predstave koja dolazi iz Sarajeva, Kraljevski teatar Zetski dom nastavlja MIT festival gostovanjem Narodnog pozorišta iz Beograda, koje nastupa na Cetinju sa monodramom “Kabul” 4. maja. Za ovu izvedbu karte se neće prodavati budući da je ova predstava poklon publici. Nakon toga, na repertoaru biće Radionica pisanja- Kratki rezovi sa crnogorskim piscemOgnjenom Spahićem, dok će 7. maja na sceni Zetskog doma gostovati slovenačka predstava “Konferencija ptica”.

Kako bi MIT festival učinili dostupnim publici iz Podgorice, Kraljevski teatar organizovao je besplatan prevoz, za koji se zainteresovani mogu prijaviti dan ranije na biletarnici pozorišta. Polasci su u 19 sati ispred TC Delta City za sve programe MIT festivala 2016.

MIT će trajati do sredine juna, a cilj festivala je da ponudi kvalitetne dramske i muzičke sadržaje, okupi u pozorištu publiku svih generacija, koja će zajedno sa stvaraocima činiti ujedinjeno kulturno društvo i novu teatarsku porodicu.

Cilj nisu takmičenje i nagrade, jedini žiri na MIT festivalu je publika koja će zajedno sa umjetnicima birati najinteresantnije programe festivala, među kojima će se naći koncert violiniste Stefana Milenkovića, hrvatske dive Josipe Lisac, gostovanja pozorišta iz regiona: predstava “Voz” Zvezdara teatra, “Moje dete” Beogradskog dramskog pozorišta, kao i predstave iz Evrope: “Pismo”, danskog teatra Paolo Nani, kao i predstava španske trupe Fura dels baus “Porodica sjećanja”.

Bonus video: