Redža: Svi na divlje grade, a samo meni ruše

Redža je nepravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog gradnje objekta u Pinješu bez građevinske dozvole i skidanja i povrede službenog pečata
602 pregleda 8 komentar(a)
Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.04.2016. 16:30h

Inspektori zaštite prostora juče nijesu uspjeli da sruše višespratnicu Ulcinjanina Muja Redže u Pinješu, jer je nekoliko stanova bilo useljeno.

Rano ujutro ispred objekta upaljeni su bageri, ali su inspektori na kraju ustanovili da rušenje u napetoj situaciji nije moguće, pa će postupak biti nastavljen u redovnoj proceduri.

U Upravi za inspekcijske poslove “Vijestima” je nezvanično rečeno da je riječ o opstrukciji, dok je Redža saopštio da neko vodi hajku protiv njega.

"Objekat je građen prije dvije godine i trenutno se izvode finalni radovi. Čekamo usvajanje plana za taj dio grada, a 17 stanova već je prodato, od čega su tri useljena”, kazao je on “Vijestima”.

Tvrdi da inspekcija i dalje ruši selektivno.

"Na sto metara od tog objekta trenutno se grade još tri ili četiri druga i nikome ništa. Nekom je izgleda samo važno da udari tamo gdje Mujo Redža gradi”, kazao je.

Rekao je da je posljednjih 15 godina inspekcija na njegovim objektima intervenisala 17 puta.

"Gotovo 80 odsto objekata u Ulcinju, zbog nedostatka, planova, gradi se bez dozvole a oni navalili na mene. Evo neka dođu i poruše objekte koji su na moje ime, a ima ih”, poručio je on.

Objekat u Pinješu vodi se na ime Martina Jakaja, ali je Redža zapravo investitor.

Zgrada je već rušena u oktobru prošle godine, kada su porušena dva sprata šestospratnice i kada je postupak obustavljen zbog targične pogibijeMiroslava Glušice (37) iz Nikšića, radnika angažovanog na rušenju.

Tada je još jedan radnik zadobio povrede, a postupak povodom toga je pred Osnovnim sudom u Ulcinju.

Redža je nepravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog gradnje objekta u Pinješu bez građevinske dozvole i skidanja i povrede službenog pečata.

Bonus video: