Bivši policajac dilovao drogu?

"Heroin i skank, čija vrijednost na uličnom narkotržištu iznosi 120.000 (heroin) i 22.000 eura (skank), su oduzeti od S.A. i biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja"
91 pregleda 28 komentar(a)
heroin, Foto: Shutterstock.com
heroin, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.04.2016. 15:29h

Bivši policajac S. Akšabanović uhapšen je juče u podgoričkom naselju Konik, zbog sumnje da se već duže bavio prodajom droge.

"Postupajući na osnovu operativnih saznanja, a shodno nalogu tužioca, kod jednog lica u Podgorici otkriveno je i oduzeto oko tri kilograma heroina i 11 klilograma skanka, čija se vrijednost na uličnom narko tržištu procjenjuje na oko 142.000 eura. Slobode je juče lišeno to lice koje je drogu prevozilo, S.A. (40) iz Podgorice, a koji je, kako se sumnja, imao namjeru da heroin i skank stavi u promet na području Podgorice i šire", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su juče, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a postupajući shodno sazanjima kojima su raspolagali, u naselju Konik radi kontrole zaustavili putničko vozilo "VW Polo", podgoričkih tablica, kojim je upravljao S.A.

"Pregledom vozila je ispred sjedišta vozača pronađeno pakovanje sa oko tri kilograma supstance svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je u prtljažniku vozila pronađen džak sa 11 pakovanja u kojima se nalazilo oko 11 kilograma biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Heroin i skank, čija vrijednost na uličnom narkotržištu iznosi 120.000 (heroin) i 22.000 eura (skank), su oduzeti od S.A. i biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Od S.A. su oduzeti i četiri mobilna telefona i vozilo koje je koristio za prevoz opojnih droga", saopšteno je iz policije.

S.A. je, shodno nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da se S.A. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojnih droga heroin i marihuana tipa skank koje je od za sada nepoznatog lica nabavljao u većim količinama. Kriminalistička obrada takođe ukazuje na sumnju da je S.A. imao namjeru da u promet stavi i tri kilograma heroina i 11 kilograma skanka koje su policijski službenici juče otkrili i od njega oduzeli. Osumnjičeni S.A. je, uz krivičnu prijavu, danas priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Tužilac je za osumnjičenog, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici", saopšteno je iz policije.

Bonus video: