Suđenje Majklu Ferarisu: Policiju krivi i što je potpisao

Feraris je kazao da mu je advokatica Drakulović nakon što je ušla u kancelariju kazala da samo ponovi izjavu koju je dao policiji
108 pregleda 2 komentar(a)
majkl feraris, Foto: Savo Prelević
majkl feraris, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2016. 11:09h

Advokatica Maja Drakulović juče je rekla da je optuženi Majkl Gregori Feraris odbio pravo na povjerljiv razgovor sa njom, nakon što je pristala da bude branilac po službenoj dužnosti.

Ona je svjedočila u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja Ferarisu i Aleksandru Markoviću, optuženima za stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela.

Advokatica je rekla da je prihvatila poziv tužiteljke Suzane Milić da bude branilac po službenoj dužnosti i da je tada u kancelariji u tužilaštvu zatekla zapisničara, prevodioca i tužiteljku koja je upoznavala osumnjičenog o svojim pravima...

“Feraris je kategorično odbio povjerljiv razgovor sa mnom... Nakon četiri - pet dana, otkazala sam punomoćje”, rekla je Drakulovićeva u slobodnom svjedočenju.

Ona je rekla da je Feraris sve sam pričao, da je tužiteljka postavila mali broj pitanja.

“Tužilac mi prije saslušanja nije dala na uvid krivičnu prijavu. Nakon saslušanja, iste večeri podnijela sam zahtjev za kopiranje spisa, zapisnika o saslušanju. Narednih četiri-pet dana nije mi udovoljeno, nisu kopirani spisi predmeta... Ferarisa nisam posjetila u Istražnom zatvoru dok sam bila branilac. Možda sa gledišta profesionalne etike to nije u redu, ali on sa mnom nije htio nikakav kontakt”, kazala je Drakulovićeva.

Feraris je kazao da mu je advokatica Drakulović nakon što je ušla u kancelariju kazala da samo ponovi izjavu koju je dao policiji.

“Nakon toga, meni je predočeno pravo na povjerljiv razgovor, ali je advokatica rekla da nije potrebno. Dok sam ja iznosio odbranu, ona je bila nekoncentrisana i gledala na sat, kao da joj se negdje žurilo”, tvrdio je juče Feraris.

Drakulovićeva je rekla da to nije tačno.

Na pitanje sutkinje zašto je potpisao kod tužioca da mu nije potreban povjerljiv razgovor, Feraris je kazao da mu je nakon saslušanja rečeno da sve potpiše i da će nakon toga biti pušten.

Bonus video: