Milačić o odlaganju smeća ispred "Pinka": Deponija se osjeća svakih sat, na minut, dva

“Sudija, upalite televizor, krunski dokaz da je riječ o deponiji je na Televiziji Pink, na svakih sat vremena”, rekao je Milačić
254 pregleda 26 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Dragan Nikolić
Marko Milačić, Foto: Dragan Nikolić
Ažurirano: 02.04.2016. 07:04h

Da li mislite da su kilogram - dva razgradivog smeća ozbiljniji problem od minut - dva nerazgradivog, da li mislite da su bačeni papiri i paradajz, veće smeće od onoga smeća koji svakodnevno, svaki sat, bacate nama u lice i da li je bačeno meso problematičnije od Farme, u kojoj promovišete prostitutke i kriminalce...

To su samo neka od pitanja koje je novinar Marko Milačić postavio direktoru Pinka Goranu Radenoviću, u postupku u kojem mu se sudi zbog bacanja smeća ispred te televizije, novembra prošle godine.

Suđenje je juče završeno, a odluka će biti izrečena 11. aprila.

Sutkinja prekršajnog suda u Podgorici Milena Vračar dozvolila je da sva Milačićeva pitanja direktoru Pinka uđu u zapisnik, ali ga je prethodno upozorila da pitanja ne budu uvredljiva.

Novinar je uvjeravao sutkinju da se sva ta pitanja tiču procesa, jer su to razlozi zbog kojih je i mislio da je Pink deponija i da tu treba bacati smeće.

“Sudija, upalite televizor, krunski dokaz da je riječ o deponiji je na Televiziji Pink, na svakih sat vremena”, rekao je Milačić.

Radenović nije želio da odgovara na pitanja Milačića, smatrajući da je sutkinja trebalo da prekine takvo ophođenje optuženog.

Nije želio da odgovori ni na pitanja Milačića - da li zna da se po većini novinarskih kodeksa ono što sebe naziva Televizijom Pink može definisati kao klasično propagandno smeće i da li je svjestan da je ta takozvana deponija opasna po zdrav razum.

Radenović je rekao da je vidio Milačića da sa prijateljima ostavlja smeće na ulaznim vratima Pinka i da je taj čin snimljen kamerama.

Inspektorka komunalne policije Slađana Marković kazala je da joj je Milačić rekao da je, prolazeći pored Pinka osjetio smrad i vidio da i drugi tu ostavljaju smeće, pa je mislio da se radi o deponiji.

Dodala je da je novinar tada kazao i da ne prihvata prekršajnu odgovornost, jer smatra da je ispravno postupio.

Na pitanje Milačića da li je još neko nekad procesuiran zbog bacanja smeća na javnim površinama, inspektorka je rekla da jeste...

Sutkinja je odbila predlog Milačića da se u nastavku postupka saslušaju vlasnik Pinka Željko Mitrović i direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović.

Milačić je odbio da plati kaznu na osnovu naloga Komunalne policije i obratio se sudu.

Njemu se sudi zbog prekršaja iz Zakona o upravljanju otpadom.

Grupa od desetak građana, među kojima je bio i Milačić, ostavila je kese i pakete sa smećem ispred zgrade Pink televizije.

Građani su poručili da “odlažu smeće na jednu od neregistrovanih deponija u centru Podgorice, čime žele da učine vidljivim i prepoznatljivim ovo potencijalno leglo zaraze”.

Sudbina je Radenovića u sud dovela na 1. april

“Ovo je prst sudbine što se ispitivanje prvog čovjeka Televizije Pink dešava na prvi april”, prokomentarisao je Milačić, nakon svjedočenja Radenovića.

On je na suđenje došao sa maskom i šljemom, a kada ga je sutkinja zamolila da to skine i poštuje sud, Milačić je naveo da se boji da se ne zarazi, ali je ipak, na insistiranje sutkinje skinuo masku, navodeći da će “rizikovati ovaj put”.

Bonus video: