"Ako se nekome požališ, zaklaću te usred kuće"

Balijagić nije ranije uhapšen zbog silovanja, jer su se čekali nalazi vještačenja
347 pregleda 36 komentar(a)
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.03.2016. 07:09h

Državna tužiteljka Milica Rmandić podigla je juče optužnicu protiv Bjelopoljca Alije Balijagića (56), u kojoj se tereti da je oktobra prošle godine silovao sedamdesetšestogodišnju P. S. iz Lješnice.

Piše da je okrivljeni odmah po ulasku u njenu kuću odgurnio staricu iz hodnika u kuhinju, uhvatio je za ramena i tražio da se skine.

“Starica ga je udarila šakom po licu, nakon čega je on nju udario baterijskom lampom po čelu i nanio joj povredu kružne prskotine. Zatim joj rekao da se skine veš, prijeteći joj da će je ubiti, što je ona iz straha uradila, nakon čega je silovao”.

Navodi se da je pri odlasku izvadio nož i zaptijetio joj riječima: “Nemoj nikom da pričaš, nemoj da prijavljuješ, ako to ne uradiš, neću ti više dolaziti, a ako kažeš, doći ću ti usred kuće i zaklaću te”.

Balijagić se potraživao nakon silovanja, ali tada nije uhapšen jer je iskaz oštećene bio kontradiktoran.

U Tužilaštvu su tvrdili da nema dovoljno dokaza i da treba sačekati rezultate vještačenja, kojima je sada navodno potvrđeno da je bilo silovanja.

Balijagić je zbog drugog djela - teške krađe i nedozvoljenog držanja oružja uhapšen krajem novembra prošle godine.

On je tada iz jedne kuće ukrao oružje a počinio je više krađa po rodnom selu, Okladima i Pavinom Polju.

Balijagić se u istrazi branio da nije nikog pljačkao, jer nije ni izlazio iz kuće.

On je rekao da je slučajno ispalio hitac iz puške dok su mu prilazili službenici Uprave policije u namjeri da ga uhapse.

Razbojnik nedavno tvrdio da se smirio i da sada pošteno živi

Balijagić je po razbojništvima poznat još od osamdesetih godina, kada se i odmetnuo u šume, a zbog raznih razbojništava i oko dvije decenije proveo je u zatvoru.

Krajem osamdesetih sumnjičio se za više krađa po bjelopoljskim selima, nakon čega je prešao u Srbiju.

Prije nego što je 2003. godine pao u ruke Antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, počinio seriju krađa i razbojništava...

U maju 2015. pretukla su ga trojica komšija, nanijevši mu teške tjelesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i sestre iz inostranstva pomažu materijalno i da vodi miran i pošten život, iako se osjeća odbačenim od društva.

Bonus video: