Lindzi Von primorana da završi sezonu

57 pregleda 0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Reuters
Lindzi Von, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2016. 14:24h

Kada je Lindzi Von u subotu izletjela sa staze u Andori i povrijedila koljeno, odmah se posumnjalo da je povreda ozbiljna, da je završila sezonu, možda i karijeru.

Međutim, američka skijašica se dan kasnije pojavila na stazi, u superkombinaciji, čak je bila najbrža nakon prve (superveleslalomske) vožnje.

Na kraju je završila na 13. mjestu i osvojila važne bodove u borbi za titulu u generalnom poretku sa Larom Gut.

Švajcarkinja je posumnjala u povredu Von, tvrdeći da se Amerikanka folira, ali nije tako…

Lindzi je juče objavila da je završila sezonu zbog preloma kosti u koljenu tokom trke u Andori.

Rekla je da je pregledima skenerom utvrđeno da je fraktura kosti u lijevom koljenu mnogo ozbiljnija i da bi dalje oštećenje moglo da dovede do ozbiljne operacije koja bi mogla da joj ugrozi karijeru.

"Donijela sam tešku odluku da završim sezonu. To je jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri, pošto vodim u Svjetskom kupu", navela je 31-godišnja Von na svom Fejsbuku.

Von je ove sezone osvojila svoj 20. trofej u Svjetskom kupu, nakon što je trijumfovala u poretku spusta. Pobijedila je u 76 trka u Svetskom kupu i „juri" Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je apsolutni rekorder sa 86 trijumfa.

Da nije bilo teške povrede u februaru 2013. godine, zbog koje je pauzirala više od sezone, vjerovatno bi do danas i taj rekord „pao”.

Von je ove sezone pokušavala da osvoji 5. veliki Kristalni globus. Trenutno ima 28 bodova više od Švajcarkinje Lare Gut.

Bonus video: