Osumnjičeni za prebijanje Dajkovića nisu došli na ročište

Dejan Dragović i Dražen Ivanović se terete da su 27. decembra prošle godine pretukli Vladislava Dajkovića, koji je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - prelom nosa
387 pregleda 0 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.02.2016. 11:18h

Menadžer noćnog kluba "Stefan Braun" Dejan Dragović i radnik obezbjeđenja tog lokala Dražen Ivanović nisu došli u Osnovni sud u Podgorici na suđenje za napad na funkcionera Demosa i Pokreta za neutralnost Vladislava Dajkovića.

Dragović i Ivanović se terete da su 27. decembra prošle godine pretukli Dajkovića, koji je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - prelom nosa.

Sutkinja Nada Rabrenović je saopštila da optuženom Dragoviću nije dostavljen poziv za suđenje. Na povratnici je konstatovano da ne stanuje na adresama koje su poznate sudu.

"Današnjim nepojavljivanjem na Sud, prvoptuženi, po zanimanju nasilnik i fan lika i djela Mila Đukanovića, Dejan Dragović, ne samo što nije spoštovao mene kao žrtvu kojoj je nanio teške tjelesne povrede, već je iskazao i nepoštovanje prema uvaženoj sudiji, gospođi Rabrenović. S obzirom da ovo nije prvi put da je Dragović izvršio krivično djelo, očigledno mu iskustvo kazuje da će mu odsustvo sa prvog ročista biti od koristi, ne bi li makar malo otupio oštricu javnosti koja pomno prati ovaj slučaj", rekao je Dajković.

Dodao je da je zabrinjavajuće i odsustvo Dragovićevog advokata Danila Mićovića, koji takođe nije našao za shodno da se pojavi na ročištu.

"Nakon što sam imao uvida u skandalozne iskaze dvojice okrivljenih pod punom odgovornošću tvrdim, odnosno nastavljam da tvrdim da je ovo bio politički motivisan napad koji je imao za cilj moju diskreditaciju u javnosti", kazao je Dajković.

Bonus video: