Marko Šofranac i Nemanja Vukmirović opet oslobođeni optužbi

Sudija Nenad Vujanović donio je istu odluku kao i prethodnog puta, nakon što je danas održano ponovljeno suđenje u podgoričkom Osnovnom sudu...
576 pregleda 3 komentar(a)
Marko Šofranac, Nemanja Vukmirović, Foto: Vijesti online
Marko Šofranac, Nemanja Vukmirović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 11.02.2016. 12:23h

Podgoričani Marko Šofranac i Nemanja Vukmirović ponovo su oslobođeni optužbi za bombaški napad na redakciju “Vijesti”.

Sudija Nenad Vujanović donio je istu odluku kao i prethodnog puta, nakon što je danas održano ponovljeno suđenje u podgoričkom Osnovnom sudu.

Vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević isključio je danas mogućnost da je u tom slučaju moglo doći do do preklapanja bazne stanice oko objekta “Maša”, sa baznom stanicom oko redakcije “Vijesti”.

U tom rejonu optuženi su koristili mobilne telefone u noći napada.

Viši sud je ranije ukinuo oslobađajuću presudu, navodeći, između ostalog, da je ostalo nejasno da li je moglo doći do preklapanja tih baznih stanica.

Da bi došlo do preklapanja, kako je naveo vještak, mora biti preopterećenja ili ispada na mreži, što, kako je zaključio ovdje nije slučaj.

U konkretnom slučaju, apsolutno stojim pri tvrdnji da bazna stanica “Maša” nije mogla preuzeti saobraćaj od bazne stanice u okviru koje se nalaze “Vijesti””, rekao je Boljević.

Šofranac i Vukmirović su optuženi da su, 26. decembra 2013. godine postavili 300-400 grama eksploziva, ispod kancelarije glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića, čime su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

U optužnom predlogu piše da je Vukmirović postavio eksploziv, dok mu je Šofranac čuvao stražu.

Nije poznato da su policija i tužilaštvo istraživali ko je naložio napad na redakciju “Vijesti”, jer do sada nijesu utvrdili ni eventualni motiv optuženih.

Bonus video: