Nikšić: U požaru izgorjela stolarska radionica

„Došli smo iz Slovenije 1991.godine, a radionicu otvorili tri godine kasnije. Ovo što je izgorelo bila je osnova radionice, ono od čega smo počeli. Kasnije smo sve nadograđivali. Bilo je zaposleno devet radnika tako da je sada, nažalost, devet porodica ostalo bez kore hljeba“
336 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2016. 12:52h

U Gornjem Polju, u Nikšiću, jutros rano do temelja je izgorjela stolarska radionica za izradu namještaja „Doors Robland“, vlasništvo Slavka Radulovića. Prema riječima Branke Radulović u stolarskoj radionici površine oko 220 kvadrata nalazilo se desetak mašina, kao i gotovi proizvodi i dosta materijala, pa je pričinjena šteta oko 100 hiljada eura.

„Probudilo me pucketanje cijevi i čim sam ustala osjetila sam dim. Istrčala sam vani i samo me dim dočekao. Probudila sam bolesnog supruga i sina i odmah smo izašli iz kuće, jer da nijesmo ko zna šta bi se desilo“, vidno potresena ispričala je Branka Radulović.

Prema riječima načelnika nikšićke Službe zaštite i spašavanja Veselina Gardaševića za požar im je javljeno u 4,32 časa, a vatrogasci su već za sedam minuta stigli na lice mjesta.

„Kada smo stigli požar je bio u potpuno razbuktaloj fazi, krov radionice je bio u plamenu, vatra u visini 20 metara, a već su bila zahvaćena i ulazna vrata od kuće. Da nijesmo stigli na vrijeme sve bi izgorelo – i kuća, i pomoćni objekat“, kazao je Gardašević.

U gašenju požara učestvovalo je 11 vatrogasaca sa troje vozila.

„Došli smo iz Slovenije 1991.godine, a radionicu otvorili tri godine kasnije. Ovo što je izgorelo bila je osnova radionice, ono od čega smo počeli. Kasnije smo sve nadograđivali. Bilo je zaposleno devet radnika tako da je sada, nažalost, devet porodica ostalo bez kore hljeba“, kazala je Branka.

Prema njenim riječima radionica nije bila osigurana.

Galerija

Bonus video: