Lindzi Von pobijedila u Altenmarku i izjednačila rekord Ane Marije Moser-Prel

154 pregleda 1 komentar(a)
Ana Marija Moser-Prel i Lindzi Von, Foto: Reuters
Ana Marija Moser-Prel i Lindzi Von, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 15:05h

Lindzi Von je nastavila dominaciju u brzim disciplinama, slavila je danas i u spustu u austrijskom Altenmarku, u ukupnom vremenu 2:11,17 minuta - američka skijašica je tako stigla do 36. pobjede u spustu i izjednačila rekord legendarne Austrijanke Ane Marije Moser-Prel iz daleke 1980. godine.

"Nisam dozvolila da pritisak prevlada. Izjednačiti rekord Ana Marije je nešto nevjerovatno. Veoma sam srećna zbog toga, i okrećem se nedjeljnoj trci", rekla je Lindzi Von, koja je povećala svoj rekord pobjeda u Svjetskom kupu na 72.

Drugo mjesto je zauzela Kanađanka Larisa Jurkiv (treći put na pobjedničkom postolju u karijeri) sa tačno sekundom zaostatka, dok je treća bila Austrijanka Kornelija Hiter, koja je za pobjednicom zaostala sekundi i 16 stotinki.

Glavna konkurentkinja Lindzi Von za veliki Kristalni globus, Švajcarkinja Lara Gut nije završila prvu trku.

Današnji spust je bio istorijski jer su prvi put bodovane dvije trke, nešto kraćeg spuista, poput dvije vožnje u slalomu ili veleslalomu.

U poretku spusta vodi Von sa 300 bodova, 50 više od Hiter, dok je treća Švajcarkinja Fabijen Suter sa 200.

Gut je sačuvala vođstvo u generalnom poretku sa 658 bodova, ali je Von smanjila zaostatak na 58 bodova. Treća je Šveđanka Frida Hansdoter (521).

U Altenmarku je sjutra na programu superveleslalom.

Bonus video: