Miloš Marović napustio Istražni zatvor i odgurnuo fotoreportera "Vijesti"

"Dozvolite da kažem da je moj branjenik veoma lošeg i fizičkog i mentalnog zdravstvenog stanja. Proteklih nekoliko mjeseci njegov otac, njegova sestra, stric, i sam on nalazaili su se u agoniji. Moguće je da je takva nedozvoljena i nekontrolisana rekacija bila proizvod upravo toga", kazao je Begović o incidentu
142 pregleda 254 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2016. 12:19h
Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, danas je pušten iz Istražnog zatvora, kao što “Vijesti” najavile 31. decembra.

Marović je prilikom napuštanja zatvora odgurnuo fotoreportera “Vijesti” Luku Zekovića.

Pogledajte: Miloš Marović odgurnuo fotoreportera "Vijesti" >>>

Marović se posljednjeg dana 2015. godine dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom da prizna krivicu.

Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović, potvrdio je informacije "Vijesti" da će njegov klijent slobodu platiti 380.000 eura.

"Vijesti" su 16. decembra objavile da Marović pregovara sa specijalnim tužiocem da štetu nadokandi sa 380.000 eura i odrobija 10 mjeseci. Dan nakon toga do "Vijesti" su stigle nezvanične informacije da su u Specijalnom tužilaštvu nezadovoljni zbog curenja detalja sporazuma.

Zbog toga su, tvrdi sagovornik "Vijesti", Maroviću i povećali kaznu za dva mjeseca.

Begović je kazao da specijalni tužilac nije tražio produžetak pritvora za Marovića. Zbog toga se Budvanin osumnjičen za milionske malverzacije i našao na slobodi.

"Prilikom zaključenja sporazuma o priznanju krivice, i određivanja osnovnih elemenata tog ugovora - visine kazne i imovinske koristi, molili smo specijalnog tužioca da ima u vidu zdravstveno stanje mog branjenika i činjenicu da on mora obaviti određene hirurške intervencije, budući da je lošeg zdravstvenog stanja", kazao je Begović.

Dodao je da je tužialštvo "imalo u vidu taj humani razlog i nije mu produžilo pritvor".

"Moj branjenik će odmah nakon izlaska iz istražnog zatvora, možda poslije dva ili tri dana ući u medicinsku ustanovu i podvrći se hirurškoj intervenciji", kazao je.

Upitan kako komentariše to što njegov branjenik, koji je navodno lošeg zdravstvenog stanja, ima snage da gura fotoreportera, Begović je kazao da ne pravda postupak svog klijenta.

"Ne opravdavam takav gest. Svako radi svoj posao i to mora svakome biti jasno. Ali dozvolite da kažem da je moj branjenik veoma lošeg i fizičkog i mentalnog zdravstvenog stanja. Proteklih nekoliko mjeseci njegov otac, njegova sestra, stric, i sam on nalazaili su se u agoniji. Moguće je da je takva nedozvoljena i nekontrolisana rekacija bila proizvod upravo toga", kazao je on.

Begović je pojasnio da će konačnu riječ o sporazumu sa tužilaštvom dati Viši sud, nakon božićnih praznika.

Uhapšen je 3. decembra u privatnoj bolnici Codra, nepuna dva mjeseca nakon što su lisice na ruke stavljene ostalim osumnjičenima u toj istrazi.

Galerija

Bonus video: