Nakon racije, svi kod ljekara

Uhapšeni su Radoslav i Vidoje Stanišić, Saša Klikovac, Željko Popović, Nikola Marković i Branko Vukanović
2048 pregleda 100 komentar(a)
Željko Popović, Branko Vukanović, Foto: Privatna arhiva
Željko Popović, Branko Vukanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.12.2015. 07:59h

Ljekarsku pomoć zatražilo je šest pripadnika takozvanog "zagoričkog klana" i jedan policajac, nakon incidenta u podgoričkom noćnom klubu “Velvet”.

Zbog obračuna sa policijom uhapšeni su Radoslav (31) i Vidoje Stanišić (27), Saša Klikovac (33), Željko Popović (35), Nikola Marković (29) i Branko Vukanović (32). Na teret im se stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Svim osumnjičenima je određen pritvor do 72 sata.

Iz Uprave policije tvrde da su u Kliničkom centru svima konstatovane lakše povrede. Do tuče je došlo prilikom policijske racije. Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je grupa mladića počela da dobacuje policajcima čim su ušli u Velvet i da su pripadnici Interventne jedinice policije tada pokušali da ih legitimišu.

"Kada su policijski službenici krenuli ka njima kako bi im zatražili lične isprave i kontrolisali ih, ova lica su ih, sumnja se, fizički napala, a takođe su ih gađala flašama, čašama i pepaljarama kojima su i pogodili nekoliko policijskih službenika", saopšteno je iz policije.

Tvrde da su njihovi sluzbenici tek tada upotrijebili sredstva prinude - sprej, fizičku snagu i sredstva za vezivanje.

"Čime su uspjeli da savladaju aktivni otpor koji su ova lica sve vrijeme pružala, te su ih zatim lišili slobode".

Prema drugoj verziji policajci su u "Velvet" stigli sa namjerom da se obračunaju sa Zagoričanima.

Sagovornik "Vijesti" kazao je da je policija navodno odmah ispalila suzavac i započela obračun sa šestoricom muškaraca.

Prema tim informacijama, najgore je prošao Popović, kome je povrijeđena glava.

Anđelić: Policija pokušava da opravda prebijanje

Branilac šestorice uhapšenih, advokat Branko Anđelić, kazao je da navodi krivične prijave i njenih priloga jasno govore o kakvom je banalnom pokušaju ponovnog pravdanja brutalnog policijskog pebijanja riječ.

"Navodi krivične prijave djeluju smiješno. Posebno kada se ima u vidu da policija krivičnom prijavom "tereti" Radoslava Stanišića da je sam udarao o ogradu, samopovrjeđivao se i da su ga policijski službenici u tome spriječili. Zatim, da su se osumnjičeni između sebe tukli i sami sebi nanijeli povrede. Napisali su i da je nakon pružanja otpora Stanišić sam pao i sam sebi nanio povrede, kao i za osumnjičenog Vukanovića da je sam pao i povrijedio ruke. Nadam se da im ovaj pokušaj pravdanja brutalnog policijskog prebijanja neće proći tim prije što je tužilac odmah naložio da sudski vještak pregleda, konstatuje i opiše povrede osumnjičenih pa će biti jasno šta se zapravo desilo i ko je koga napadao i tukao", kazao je advokat Anđelić.

Zagoričanima su konstatovane brojne povrede. Popović je zadržan na bolničkom liječenju, dok su ostali završili u betonjerci.

Bonus video: