"Zavala" da isplati 11 miliona Polonskom

Sudije Apelacionog suda kolegama iz Privrednog vratili su na ponovno odlučivanje dio presude kojim je odlučeno o mjesečnoj kamati i troškovima postupka
104 pregleda 2 komentar(a)
Sergej Polonski, Foto: Arhiva Vijesti
Sergej Polonski, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.11.2015. 06:41h

Apelacioni sud potvrdio je dio presude Privrednog suda, kojom je firmi Zavala invest u stečaju naloženo da ruskom biznismenu Sergeju Polonskom isplati 11,5 miliona eura.

Sudije Apelacionog suda kolegama iz Privrednog vratili su na ponovno odlučivanje dio presude kojim je odlučeno o mjesečnoj kamati i troškovima postupka.

Apelacioni sud takvu odluku donio je odlučujući po žalbi preduzeća Zavala invest u stečaju.

Oni su se žalili na odluku Privrednog suda kojom je sredinom oktobra odlučeno da su Polonskom i njegovoj firmi Lessiron commertial dužni 11,5 miliona eura po osnovu ugovora o zajmu iz 2007. godine.

Pravni zastupnici Polonskog, advokati Zoran Piperović i Dragana Vojinović saopštili su da su dobili odluku Apelacionog suda, u kojoj se navodi da je prvostepeni sud pravilno utvrdio dugovanja tužene firme prema Polonskom i da je u tom dijelu presudu valjalo potvrditi.

Sudijama Apelacionog suda, rekli su, ostalo je nejasno od kojeg datuma je utvrđena kamata na dug, pa su i kolegama iz Privrednog suda poručili da otklone nedostatke i ponovo odluče o tome.

"Spor je dobijen, a dobićemo i kamatu, iako nam je u tom dijelu prvostepenom presudom odbijen tužbeni zahtjev", kazao je zastupnik Polonskog, advokat Zoran Piperović.

Privredni sud ranije je utvrdio da tužena Zavala invest, čiji su vlasnici Tedžikistanac Neil Emilfarb i Ukrajinci Igor Peljnuhno i Igor Čepljugin, nije vratila preuzeti dug Polonskom.

Bonus video: