Mapa i grad kao baza, kao temelj istraživanja

"Mapiranje grada - impulsi tijela (rizomi) je koncept koji se bavi analizom podataka, kao i analizom određenih izabranih sekvenci koje afektivno utiču na moj život, na njegovu istoričnost usred čulnog doživljaja nastalog 'kretanjem' kroz svakodnevicu, kroz grad
118 pregleda 0 komentar(a)
mapiranje grada (novina)
mapiranje grada (novina)
Ažurirano: 16.11.2015. 12:02h

Izložba “Rizomi - mapiranje grada” Sandre Đurović, koju organizuje Narodni muzej Crne Gore, biće otvorena u srjedu, 18. novembra, u galeriji “Atelje Dado” na Cetinju u 19 sati. Kustoskinja izložbe je Mirjana Dabović-Pejović.

“Mapiranje grada - impulsi tijela (rizomi) je koncept koji se bavi analizom podataka, kao i analizom određenih izabranih sekvenci koje afektivno utiču na moj život, na njegovu istoričnost usred čulnog doživljaja nastalog 'kretanjem' kroz svakodnevicu, kroz grad.

Mapu i grad koristim kao medij koji predstavlja bazu, temelj moga istraživanja. Grad kao jedno kompleksno tijelo produkt je djelovanja subjekata na određenom prostoru u određeno vrijeme.

Međusobno djelovanje mene kao subjekta, i grada kao objekta, stvara građu koja je različito oblikovana i koju čine segmenti, slojevi, teritorije, kao i datumi i različit tempo. Glavni segment rada čine linije uzglobljavanja navedenih elemenata građe, koje teže da formiraju tijelo, a isto tako to tijelo želi biti raslojeno i dovedeno do neprepoznatljivosti”, zapisala je o svom projektu umjetnica.

Izložba Sandre Đurović u “Ateljeu Dado” biće otvorena do 12. decembra 2015.

Bonus video: