Crteži, slike i ilustracije za bajku “Vrtuljak

“Nadam se da će bajka, za koju sam uradio ilustracije, a moja supruga Nikoleta napisala tekst, uskoro izaći iz štampe. Pored ilustracija tu su i crteži mrtve prirode, kao i vojnika. Moram priznati da sam imao dvije godine kada sam počeo da crtam vojnike“, kazao je Kovač
353 pregleda 1 komentar(a)
Novica Kovač, Foto: Svetlana Mandić
Novica Kovač, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.11.2015. 08:38h

Izložba crteža i slika umjetnika Novice Kovača, koji je diplomirao grafiku kod prof. Anke Burić na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, otvorena je u nikšićkoj galeriji “A”.

Publika je imala priliku da vidi 21 rad među kojima je bilo i pet ilustracija za još uvijek neobjavljenu bajku “Vrtuljak”.

“Nadam se da će bajka, za koju sam uradio ilustracije, a moja supruga Nikoleta napisala tekst, uskoro izaći iz štampe. Pored ilustracija tu su i crteži mrtve prirode, kao i vojnika. Moram priznati da sam imao dvije godine kada sam počeo da crtam vojnike“, kazao je Kovač koji je ilustrovao dvije knjige za djecu iz serije “Doktor Mačak“.

Radovi izloženi u galeriji “A“ nastali su u periodu od 2012. do 2014. godine, a Kovač je u rodnom gradu do sada izlagao dva puta.

“I slici i crtežu pristupam na isti način. Ne smatram da je umjetnost privilegija već samo posao kao i svi drugi, i za koji je potrebno imati dara“, kazao je umjetnik koji je do sada imao devet samostalnih i više kolektivnih izložbi.

Realizaciju izložbe, koja će biti otvorena 15 dana, omogućili su Trim Centar i Opština Nikšić.

Bonus video: