Minić ćuti o pucnjavi i tvrdi da je otišao kući

Drndar je kazao da sa Minićem nije nikada imao problema, ali da ga je ranije napao Marko Gojačanin
277 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Minić, Foto: Jadranka Ćetković
Nemanja Minić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.10.2015. 07:23h

Bjelopoljac Nemanja Minić kazao je juče da nije pucao u Alena Drndara, iako ga je ovaj, kako tvrdi, bez ikakvog povoda udario flašom i izudarao nogama.

On pred bjelopoljskim Višim sudom odgovara zbog pokušaja ubistva sugrađanina, 27. jula prošle godine u kafeu “Karmin”.

"Te večeri sam pošao do toaleta i u trenutku kada sam prolazio pored stola za kojim je Drndar stajao sa bratom zvanim Meco, bez ikakvog povoda me udario flašom po vratu i bradi i ja sam pao na pod, nakon čega su me obojica izudarali po glavi i grudima”, kazao je Minić.

Rekao je da mu je tada neko iz obezbjeđenja pomogao da se podigne i da je potom sa drugom Zoranom Gojačaninom, taksijem otišao kući.

Optuženi je kazao da je završio obuku za profesionalnog vojnika i da je za dvije i po godine osvojio više nagrada i diploma u streljaštvu.

Minić je nakon hapšenja u policiji rekao da je te večeri popio jedno ili dva piva, dok je u istrazi i na glavnom pretresu to negirao, tvrdeći da ne konzumira alkohol.

Sa druge strane, Drndar je rekao da je sporne večeri do stola za kojim je stajao sa bratom Almirom, najprije prišao Zoran Gojačanin i počeo da “lomi sve”.

Nakon toga, rekao je, prišao je i Minić i izvadio pištolj iz torbice na grudima.

“Brat je pobjegao ka izlazu a oni za njim, dok sam ja pobjegao na sporedni izlaz”, kazao je Drndar.

On je pojasnio da je do vozila u blizini trčao oko takozvane zgrade solidarnosti, kako bi dobio na vremenu, i da mu je kod Robne kuće pritrčao Minić i počeo da puca.

"Meni su se noge odsjekle tako da sam mislio da sam pogođen i ja sam pao. Prije nego što je ispalio drugi hitac u mom pravcu, vidio sam ga kako poteže pištolj i puca, nakon čega sam opet pao i ubrzo se nekako pridigao i pobjegao prema autobuskoj stanici, dok je on jurio sa pištoljem za mnom”, ispričao je Drndar.

Drndar je kazao da sa Minićem nije nikada imao problema, a da je 2007. godine napadnut od Zoranovog brata Marka Gojačanina.

Prema optužnici, Minić je ispalio dva hica prema Drndaru, ali su meci završili u jednom automobilu i staklu obližnje pekare.

Bonus video: