"Obezbjeđenje Kliničkog centra me tuklo pesnicama"

”Došla je policija, čiji su službenici bili maksimalno korektni, ali je i u njihovom prisustvu radnik obezbjeđenja kretao ka meni da me udari”
70 komentar(a)
Dušan Radetić, Foto: Filip Roganović
Dušan Radetić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.08.2015. 06:36h

Novljanin D. R. (36) tvrdi da ga je juče oko podneva fizički napao M. Ć. radnik obezbjeđenja u Kliničkom centru u Podgorici.

On je novinaru “Vijesti” rekao da je u tu zdravstvenu ustanovu došao kako bi dao krv za oca koji čeka operaciju srca na Odjeljenju kardiohirurgije.

Nakon incidenta otišao je i slučaj prijavio policiji.

"Došao sam u hodnik na ulazu u KCCG u namjeri da uđem na Odjeljenje kardiohirurgije sa propusnicom. Prišao sam jednom čovjeku iz obezbjeđenja, koji je sjedio na stolici i upitao ga da li mogu da pođem na Odjeljenje kardiohirurgije i posjetim oca", kazao je Novljanin u zgradi podgoričke policije.

Dodao je da je zaštitar odgovorio da ne može da prođe i da je posjeta tek u 14 časova.

"U tom momentu, dok sam sa njim razgovarao, pored nas, prema unutrašnjosti KC, prošli su muškarac i žena, koji su bili obučeni u civilno odijelo. Pitao sam kako njih može da pusti, a mene ne. Dobio sam odgovor da su to, navodno, pacijenti koji već leže u KC", rekao je D. R.

Tada je, tvrdi, zaštitar počeo da više na njega.

"Ustao je iz stolice i krenuo ka meni. Stao sam ispred njega i rekao mu da ne viče na mene. Tada me je uhvatio za desnu ruku i odgurnuo ka izlazu i odmah zatim me je stisnutom pesnicom udario u predjelu gornje vilice sa desne strane", istakao je Novljanin.

Dodao je da je pritrčao još jedan radnik obezbjeđenja.

"Bio je mlađi, oko 25 godina, imao je kombinezon crne boje na kojem je pisalo obezbjeđenje. Odmah je pokušao da spriječi da me njegov kolega udara. Međutim, i pored toga prvi radnik obezbjeđenja je uspio da me udari preko njegovog ramena nekoliko puta u predjelu glave i lica", rekao je D. R.

Kazao je da je u tim trenucima uputio niz psovki ka službeniku koji ga je udarao.

"Odmah je zatim došla policija, čiji su službenici bili maksimalno korektni, ali je i u njihovom prisustvu radnik obezbjeđenja kretao ka meni da me udari”.

Službenici obezbjeđenja dali izjave u policiji, istraga traje

Iz Kliničkog centra juče su “Vijestima” nezvanično kazali da su službenici obezbjeđenja dali izjavu policiji i da je još rano da saopšte šta se tačno dogodilo.

Iz podgoričke policije istakli su da tužilac treba da se izjasni da li je u radnjama vinovnika incidenta bilo krivičnog djela.

"Prikupljaju se izjave aktera i očevidaca, a trebalo bi i da se izuzme snimak video-nadzora. Tek nakon svih operativnih radnji znaće se da li će biti podnijete prijave", saopšteno je nezvanično iz policije.

Bonus video: