Ne žele da razočaraju navijače

1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.07.2015. 08:29h

Sutjeska čeka Debrecin kraj Bistrice, sa jednim jedinim ciljem - da se iskupi za poraz u Mađarskoj (3:0) prošlog četvrtka.

O nekoj drugoj varijanti Nikšićani, makar zasada, ne razimišljaju, iako je fudbal čudna igra - možda bi rani gol u mreži nekadašnjeg učesnika Lige šampiona, ako ništa drugo, revanš učinio neizvjesnijim...

A imali su fudbaleri Sutjeske šanse da zatresu mrežu protivnika i u prvoj utakmici, naročito u njenom prvom dijelu.

"Treba biti realan, biće teško napraviti neko veće iznenađenje, posebno zbog toga što smo se u prvoj utakmici uvjerili koliko je naš rival kvalitetan tim", kaže vezista Nikšićana Draško Božović.

Kao što bi rani gol u mreži Mađara „otvorio” revanš, tako bi i rani gol u mreži Sutjeske pretvorio utakmicu u revijalnu. Ako ništa drugo, Nikšićani ne žele ovaj drugi scenario.

"U Debrecinu sigurno očekuju da ih napadnemo od starta i da iz kontranapada iskoriste prostor da nam daju gol i sve završe. Jasno je da nakon poraza od 3:0 u prvom meču moramo da rizikujemo, ali isto tako moramo pametno da uđemo u utakmicu. Da probamo da napadamo, ali uz dozu opreza. Jer, ako ništa drugo, ne želimo da razočaramo naše navijače", dodaje Božović.

Osim Jovana Nikolića, koji je zbog lakše povrede još pod znakom pitanja, trener Brajan Nenezić računa na najbolji tim.

"Šteta je što smo prvu utakmicu izgubili tako ubjedljivo, jer odnos snaga na terenu, naročito u prvom poluvremenu, nije odgovarao krajnjem rezultatu. Mogli smo i morali da damo bar jedan gol. U svakom slučaju pred nama je težak revanš, ali nećemo se predavati unaprijed. Ako ništa drugo, želimo da odigramo hrabro i muški do kraja zbog kluba, grada i navijača", ističe Nenezić.

Ako kapiten Nikolić bude spreman, Sutjeska će najvjerovatnije početi u istom sastavu kao u prvom meču - Radović na golu, Lukić, Ognjanović, Šofranac i Stijepović u odbrani, Nikolić, Božović, Matija Vujović i Miloš Vučić na sredini, Kovačević iza špica, te Masato kao najistureniji.

Bonus video: