Pet od 50 zemalja bez prenosa iz Bakua, Italijani pomno prate

Od 50 zemalja učesnica, samo u pet se nisu mogli pratiti prenosi sa Igara - u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, na Malti i Islandu
1 komentar(a)
Evropske igre, Baku, Foto: Reuters
Evropske igre, Baku, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2015. 09:59h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Evropske igre nisu donijele sportska uzbuđenja kao na Olimpijskim igrama, ni približno, nisu bile ni medijski atraktivne kao najveće sportske manifestacije...

Da li su, međutim, prošle baš nezapaženo, posebno u zemljama koje su u Bakuu imale sportiste sa ozbiljnom reputacijom, ozbiljnim rezultatima i ozbiljnim namjerama u budućnosti, već za godinu u Riju?

Od 50 zemalja učesnica, samo u pet se nisu mogli pratiti prenosi sa Igara - u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, na Malti i Islandu.

Ostalih 45 država dobijale su TV signal iz Azerbejdžana, a prema tvrdnjama agencije ISB (International Sports Broadcasting), rezultati istraživanja gledanosti su bolji od očekivanih.

"Imali smo malo vremena da ubijedimo partnere da je ovo događaj vrijedan pažnje. Ponosan sam na ono što smo uradili od februara do juna. Dobili smo izvještaje nekih klijenata u kojima stoji da je gledanost iznad prosjeka", rekao je Manolo Romero, direktor ISB.

U Italiji je, recimo, program sa Evropskih igara otkupio Skaj, posvetio im poseban kanal Skaj sport Baku HD.

Kako je saopšteno iz tog medijskog giganta, specijalizovani kanal sa prenosima iz Bakua drugi je na listi gledanosti cijele platforme te televizije, odmah iza Skaj Sport 24 HD, u kome se, inače, prikazuju izvještaji novinara sa lica mjesta.

Skaj je u Baku poslao 30 novinara i 33 komentatora!

Kako su naveli iz te medijske kuće, od prvog dana do danas gledanost je porasla za 20 odsto, a na kanal posvećen Evropskim igrama pretplatilo se dva miliona gledalaca u Italiji.

Bonus video: