Šef sprovodničke službe ZIKS-a nije znao da je zatvorenik pretučen

Lučić je ranije tvrdio da mu je Peković, nakon što ga je Beganović udario, ispred KP doma rekao “ovaj će da ide sa posla, a ti i ja još nismo završili”
378 pregleda 0 komentar(a)
Alen Beganović, Foto: Jelena Jovanović
Alen Beganović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.06.2015. 07:32h

Šef sprovodničke službe ZIKS-a Miloje Peković kazao je da je 19. januara bio ispred Osnovnog državnog tužilaštva kada je osuđenik Luka Lučić pretučen u zatvoru.

On je to rekao juče u nastavku suđenja službeniku ZIKS-a Alenu Beganoviću, optuženom da je teško povrijedio bivšeg osuđenika Lučića.

Lučić je ranije tvrdio da mu je Peković, nakon što ga je Beganović udario, ispred KP doma rekao “ovaj će da ide sa posla, a ti i ja još nismo završili”.

“Nisam Lučića očima vidio, osim ispred Osnovnog tužilaštva”, kazao je Peković.

Peković je juče pred sutkinjom Sonjom Keković ispričao da su tog dana Lučića iz Tužilaštva u zatvor vratili Beganović, Ivan Boričić i Boško Simonović.

On je, odgovarajući na pitanje tužiteljke Jelene Protić, kazao da ga sprovodnici nijesu obavijestili da su na putu do spuškog zatvora imali bilo kakav problem sa osuđenikom Lučićem.

Dodao je da su ga nedugo nakon što su sprovodnici odvezli Lučića, zvali iz dežurne službe ZIKS-a i rekli da “jedno lice treba da se vozi u Klinički centar na pregled”, ali da nije znao da je u pitanju Lučić.

Tvrdio je da je tek kasnije čuo da je Lučić povrijeđen, i da je zvao Beganovića, Boričića i Simonovića: “Rekli su mi da nemaju nikakve veze sa Lučićevim bolovima”. Dodao je da je Beganović dobar službenik i da se ponaša pristojno.

Prema izvodu iz kaznene evidencije, Beganović je dva puta uslovno osuđivan - za nanošenje teških tjelesnih povreda, i ugrožavanje bezbjednosti saobraćaja.

Njegov advokat Atif Adrović, međutim, sudu je dostavio rješenje prema kom su Beganoviću kazne brisane iz evidencije.

Beganović je, prema navodima optužnice udario Lučića desnom pesnicom u predjelu grudi, dok su osuđeniku ruke bile vezane na leđima. Par dana prije tog incidenta u ZIKS-u je došlo do tuče između robijaša i službenika.

Bonus video: