Vještak: Pajević pucao iz automobila

Optuženi je negirao da je htio da ubije komšiju, tvrdeći da je Šebek 6. januara 2015. došao automobilom ispred njegove kuće i nasrnuo na njega
195 pregleda 4 komentar(a)
Milenko Pajević, Foto: Jadranka Ćetković
Milenko Pajević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 24.06.2015. 07:11h

Milenko Pajević pucao je u komšiju Slavka Šebeka, tako što je proturio ruku u njegovo vozilo, a zatim povukao oroz.

To je juče u nastavku suđenja Pajeviću, koji odgovara za pokušaj ubistva Šebeka, kazao vještak balističar dr Božidar Bakić.

"Činjenica da je projektil nađen unutar automobila govori da je ispaljen unutar vozila, jer pištolj izbacuje čaure udesno, malo pozadi ili pod pravim uglom od usta cijevi", kazao je dr Bakić.

On je isključio mogućnost da je do ispaljenja metka moglo doći bez direktnog pritiska na obarač, udarom drugog lica u ruku onog ko puca...

Dvojica svjedoka, Pajevićev brat od strica Branko i komšija Mirko Veličković nisu, kako su tvrdili, bili očevici događaja.

Optuženi je negirao da je htio da ubije komšiju, tvrdeći da je Šebek 6. januara 2015. došao automobilom ispred njegove kuće i nasrnuo na njega.

Dopisom iz Centra bezbijednosti potvrđeno je da je oko 12.15 sati tog dana Pajević prijavio Šebeka. Pucnjava se dogodila oko 12.30 sati. Suđenje se nastavlja 14. septembra.

Bonus video: