Kurtagića tražili zbog ubistva, sude mu za šverc droge

Advokat tvrdi da Slovačka nije dala saglasnost da mu sude u CG
636 pregleda 2 komentar(a)
Adnan Kurtagić, Foto: Jadranka Ćetković
Adnan Kurtagić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.06.2015. 08:55h

Branilac Rožajca Adnana Kurtagića (36), advokat Kasim Dizdarević, tražio je izuzeće tužioca u postupku koji se protiv njegovog klijenta vodi zbog šverca dva kilograma heroina.

Dizdarević je izuzeće višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Rifata Hadrovića i njegove zamjenice Milice Rmandić, tražio juče pred vijećem sudije Vukomira Boškovića.

Zbog toga je suđenje juče prekinuto, a novo ročište biće zakazano nakon što se vrhovni državni tužilac izjasni o Dizdarevićevom zahtjevu.

Kurtagićev advokat je u sudnici bjelopoljskog Višeg suda tvrdio da u spisima predmeta ne postoji saglasnot Slovačke, da se protiv Kurtagića nastavi postupak u Crnoj Gori.

Dizdarević je kazao da je "krajnje neobjektivno i pristrasno postupanje" vidljivo u tome što je Tužilaštvo suprotno Evropskoj konvenciji goni njegovog branjenika za krivično djelo za koje nije izručen Crnoj Gori.

Kurtagić, koji je zbog ubistva sugrađanina Enesa Fetahovića 2005. osuđen na 15 godina, izručen je Crnoj Gori iz Slovačke 2011. godine. Austrijske vlasti terete ga za šverc oko dva kilograma heroina.

Bonus video: