O'Saliven: Ponudili su mi novac da namjestim meč, ali sam odbio

2 komentar(a)
Roni O'Saliven, Foto: Reuters
Roni O'Saliven, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2015. 09:50h

Petostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da mu je svojevremeno ponuđeno mnogo novca da izgubi jedan meč, ali da to nije mogao da uradi.

"Jednom su mi ponudili novac da izgubim meč, ali nisam to mogao da uradim. To je moj sport, volim ga i pomisao da je mnogo novca u pitanju - jednostavno to me nikada nije zanimalo", rekao je O'Saliven prenijeli su britanski mediji.

"Ali, ni kladioničari nisu naivni. Oni mogu da namirišu namještanje. Taj rizik nije vrijedan i ne bih mogao da živim sa sobom da sam prihvatio ponudu. Uvijek sam bio iskren, nikada nisam zbog novca igrao snuker, već sam želio da budem uspješan i pokušavao da budem najbolji što mogu", dodao je 39-godišnji snukeraš.

Bivši peti snukeraš svijeta Stiven Li je prošle godine suspendovan na 12 godina zbog namještanja mečeva u 2008. i 2009. godini. O'Saliven je rekao da će ta kazna natjerati druge igrače da dobro razmisle o namještanju.

"Mislim da se to više neće dešavati u snukeru, pošto su od Stivena Lija napravili primjer. Suspendovali su ga na 12 godina i mislim da mnogi igrači razmišljaju o kazni i mogućnosti da više nikad ne zaigraju snuker. Sada svako ko želi da namješta mečeve, zna kakve će biti posljedice", rekao je O'Saliven.

Prije tri nedjelje amaterski igrač snukera Džon Saton suspendovan je na šest godina, pošto ga je Svjetska profesionalna bilijar i snuker federacija proglasila krivim za namještanje mečeva i zloupotrebljavanje insajderskih informacija.

Saton je negirao krivicu i rekao da je kriv samo zato što je "loše pripremljen amater".

Bonus video: