Sjutra kreće finalna serija plej-ofa između Budućnosti i Golden plejera

66 pregleda 0 komentar(a)
Stonoteniserke Budućnosti, Foto: STK Budućnost
Stonoteniserke Budućnosti, Foto: STK Budućnost
Ažurirano: 23.05.2015. 10:25h

Sjutra (nedjelja) počinje finalna serija plej-ofa ženske stonoteniske lige između Budućnosti i Golden plejera.

Budućnost je aktuelni šampion punih 11 godina, a ove godine nastupa u podmlađenom sastavu, u kojem su, pored iskusne reprezentativke i kapitenke Nede Milačić Bogdanović, i dvije kadetske reprezentativke, 14-godišnje Nađa Sekulović i Ivona Petrić.

Nađa Sekulović je u prošloj sezoni sa pozicije rezerve ušla u igru u finalu plej-ofa i pobjedila odlučujući meč u odbrani titule, od kada je i postala prvotimka kluba.

Ivona Petrić iz Berana, mlada nada crnogorskog stonog tenisa, od ove sezone nastupa za Budućnost u skladu sa pravilom o dvojnoj registraciji, kažu iz Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Za ekipu Golden plejera nastupaju tri seniorske reprezentativke Crne Gore, Sunčica Rogić, Sonja Janković i Simona Perović.

Pošto su bile prve u ligaškom dijelu prvenstva, stonoteniserke su domaćini u prvom meču finala, koji je na programu u nedjelju sa početkom u 19 sati i sali stonoteniskog kluba Budućnost u "Morači".

Drugi meč odigraće se u ponedeljak u sali Golden plejera u "Morači", a o eventualnoj majstorici klubovi će se dogovoriti naknadno.

"Pred nama je težak zadatak odbrane titule državnog šampiona i to sa podmlađenim sastavom, što je bila moja odluka jer su smjene generacija neminovne, a mi kao klub ulažemo dosta u nove generacije. Mogu samo reći da su se moje igračice kvalitetno trenirale tokom cijele godine. Iako se klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, na početku sezone smo uspjeli da obezbjedimo učešće u Evropskom kupu u Luksemburgu i Mediteranskom kupu u Istanbulu, kako bi naše 14-godišnje prvotimke Nađa Sekulović i Ivona Petrić uz iskusniju kapitenku Nedu Milačić Bogdanović osjetile jake međunarodne mečeve, poboljšale formu i pripremile sa za igru protiv starijih i iskusnijih igračica. Ovo finale će sigurno prikazati dobre mečeve jer za oba kluba nastupaju crnogorske reprezentativke. Zasigurno neće biti lak meč, ali vjerujem da će moje igračice kao i uvijek dati sve od sebe", rekla je trener Budućnosti Mirjana Prelević.

Bonus video: