Priča se da ga plaćaju da lažno svjedoči o ubistvu Gazdića

Gazdić je preminuo u Kliničkom centru, nakon što je jula 2011. godine povrijeđen u tuči ispred diskotek
424 pregleda 2 komentar(a)
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.05.2015. 10:11h

Pljevljak Elmin Sijarić kazao je juče da je vidio kada je “neki” mladić ošamario sada pokojnog Nemanju Gazdića, ali da nije vidio da ga je neko udarao poslije toga.

“Poslije tog šamara, vidio sam da je nekoliko mladića potrčalo za njim i kada su ga sustigli, dečko je pao. Ne znam kako je pao, to su bile sekunde“ , kazao je Sijarić.

Za ubistvo Gazdića optuženi su Stefan Soković (18), Milenko Golubović (24) i maloljetni O. G. (16) i J. O. (16).

Svjedočeći na suđenju, Sijarić je iznio nekoliko verzija o broju momaka koji su potrčali za Gazdićem, a na početku saslušanja na insistiranje suda nije mogao da se izjasni koliko ih je bilo.

“Ne znam tačno. Znam, poslije će biti ja nešto mutim i ne pričam istinu. Pričalo se po Pljevljima kako su mene neki potplaćivali, ali od toga nema ništa”, kazao je on.

Kasnije je na isto pitanje odgovorio: “Bilo je dosta lica”, a pri kraju izjašnjavanja, poslije istog pitanja odbrane optuženih, rekao je: “Pa eto neka bude četvorica”.

“Kada sam pošao prema mjestu na kojem je ležao mladić, sreo sam O. G. koji se kretao prema meni, a desno do njega bio je Milenko Golubović”, ispričao je Sijarić, isključujući mogućnost da je jedan od njih tukao Gazdića.

On je u istrazi drugačije pričao: “Vidio sam tri -četiri lica koja su pošla za Sijarićem od kojih ga je jedan udarao po glavi, vratu i leđima, nakon čega je on pao licem na beton”.

Kao objašnjenje drugačijeg iskaza on je rekao da je tačno to što je rekao na glavnom pretresu i ponovio da nije vidio ko udara Gazdića.

Na pitanje zašto je na ranijem suđenju ispričao kako je tada Goluboviću i O.G. rekao - “Šta to radite, ubiste ga”, Sijarić je rekao da je “pretpostavljao” da ga je neko udario.

Ukinutom presudom, Golubović je osuđen na 14 a Soković na 13 godina zatvora. Maloljetni O. G. na četiri godine, a J. O. je oslobođen.

Gazdić je preminuo u Kliničkom centru, nakon što je jula 2011. godine povrijeđen u tuči ispred diskoteke.

Vještak sudske medicine dr Miodrag Šoć isključio je mogućnost da je Gazdić stradao od “pada na tvrdu podlogu”, već od “najmanje dva udarca u glavu”

Bonus video: