Šutirali ga u lokvi krvi i htjeli da ga dokrajče

Vještak ranije utvrdio da je Gazdić stradao od najmanje dva udarca u glavu, a ne od pada
358 pregleda 18 komentar(a)
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.02.2015. 07:42h

Pljevljak Danilo Đurović kazao je da je vidio kako Stefan Soković udara nogama pokojnog sugrađanina Nemanju Gazdića, dok je nepomično ležao u lokvi krvi. On je to izjavio juče u Višem sudu, u nastavku ponovljenog suđenja za ubistvo Gazdića.

Za to ubistvo, osim Sokovića, terete se Milenko Golubović (24) i maloljetnici O.G. (16) i J.O. (16).

Đurović je kazao da je primijetio gužvu koja se stvorila ispred diskoteke Municipijum, a zatim i Nemanju kada je potrčao niz ulicu, nakon što ga je dva puta ošamario Milenko Golubović.

"Tada ga je Golubović sustigao i okružio zajedno sa Sokovićem i maloljetnim O.G. Nemanja je stajao dok su ga njih trojica udarala rukama i nogama”, kazao je Đurović.

On u istrazi i na prošlom suđenju nije pominjao udaranje “i nogama”. Izjašnjavajući se o razlici u kazivanju, taj svjedok je ostao pri izjavi iz istrage.

Đurović je istakao da je zatim vidio Nemanju kako leži i Sokovića koji mu prilazi vičući: “Ajde, sad da ga dokrajčimo”.

"I tada je Stefan nogama dva-tri puta išutirao Nemanju, koji je ležao u lokvi krvi”, rekao je on.

Pljevljak Kasim Bajrović je kazao da je vidio kada je Golubović dva puta ošamario Nemanju. I on je, kako tvrdi, čuo i vidio kada je Soković vikao da dokrajče Gazdića, a zatim i da nogom udara nepomično tijelo.

Optuženi mladići nijesu priznali djelo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da je Nemanja povrede zadobio padom na beton.

Vještak sudske medicine dr Miodrag Šoć utvrdio da je Gazdić stradao od najmanje dva udarca u glavu, a ne od "pada na tvrdu podlogu” i da se nije branio.

Ranijom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud zbog ubistva Gazdića u Višem sudu, Golubović je osuđen na 14 godina zatvora, Soković na 13, maloljetni O.G. (16) na 4 godine maloljetničkog zatvora, dok je maloljetni J.O. ( 16), oslobođen krivice da je počinio to djelo.

Nemanja Gazdić preminuo je u Kliničkom centru, nakon što je 16. jula 2011. doveden nakon tuče.

Bonus video: